Aydın SES Gazetesi'nde yayımlanan 'Muhtarlar Konuşuyor' yazı dizisinin üçüncü konuğu olan, Altıntaş Mahalle Muhtarı Ahmet Ertemiz, yaklaşık 2 yıldır muhtarlık yaptığı mahallesinin sorunlarını ve projelerini anlattı. Mahalle’nin en büyük sorunlarının alt yapı ve trafik olduğunu ifade eden Muhtar Ertemiz, mahalle sakinleri için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

‘TRAFİK SORUNUMUZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’

Nazilli Altıntaş Mahallesi’nde 17 sene azalık yapan ve sonrasında 2 yıldır muhtarlık koltuğuna oturan Muhtar Ertemiz mahalle sakinleri için ellerinden geleni yaparak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Ertemiz, “Bizler mahalle sakinlerimizin sesi oluyoruz, siz Aydın Ses Gazetesi olarak bizlerin sesi olduğunuz için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Altıntaş mahallesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi olarak yapılması gereken her şey yapılıyor. Ancak mahallemizin merkez mahalle olmasından dolayı ciddi bir trafik sorunu var. Otopark ve en önemlisi Nazilli’de kurulan ilçenin en büyük pazarı olan Perşembe pazarında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Buraya bir düzenli bir ortak noktada buluşacağımız bir pazar yeri yapılmasını istiyoruz. Ambulans yolunun da bizim caddemizde olması her gün bir trafik kaosu yaşamamıza sebep oluyor. Tek yönlü parklardan dolayı trafik sorunu yaşıyoruz. Bizim mahallemizde boş arsa olayımız yok. Otopark yapacağımız ya da yolu genişleteceğimiz bir arsamız yok. Bunu ancak kamu binalarını değerlendirerek yapabiliriz ve bunun yapılmasıyla şehir içindeki trafik ve park yerleri rahatlayabilir” dedi.

‘ÇARŞIMIZ KAPSAMLI BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI BEKLİYOR’

Merkez mahalle olmasından dolayı gece nüfusu 4 bin olurken gündüz nüfusunun 10 bini geçtiğini söyleyen Ertemiz, özellikle Perşembe günlerinin trafik yoğunluğunun hem esnaf hem de vatandaş için rahatsızlık verici olduğunu söyledi. Ertemiz, “Esnafımız ve vatandaşımız Perşembe günü yaşanan trafik ve yoğunluktan çok rahatsız. Biz ilgili yetkililere gerekli isteklerimizde bulunduk sorunlarımızı söylüyoruz. Çarşı içinde ve üstünde yollarımızın büyük bir bölümünün kaldırımlarımız ve yollarımız değişti. Ancak alt yapı problemlerimiz halen daha devam ediyor. Çarşı içinde doğalgaz hattımız döşenmedi. Su şebeklerimiz çok eski. Nazilli’mizin simgesi olan turunçlarımıza bakarak nerede su kaçağı var görebilirsiniz. Yazın turunçlar çok eşilse mutlaka orda su kaçağı vardır. Altıntaş mahallesinde ve Nazilli’de şehre verilen suyun çok büyük bir kısmı kaçağa gidiyor. Alt yapının yetersizliğinden dolayı. Yani çarşımız kapsamlı bir alt yapı çalışması istiyor. Üst yapıda bir sorun yok” diye konuştu.

‘YARDIM FONU OLUŞTURACAĞIM’

Her mahallede olduğu gibi kendi mahallesinde de ihtiyaç sahibi vatandaşların olduğunun altını çizen Ertemiz gerek büyükşehir Belediyesinden gerekse Nazilli Belediyesinden gelen yardımları dağıtıklarını söyledi. Ertemiz, “Kışın mahalleye kömür yardımı ve bir takım yardımlar geliyor. Mahallemizde her yerde olduğu gibi bizde de ihtiyaç sahibi birçok sakinimiz var. Devletimiz olsun Aydın Büyükşehir Belediyesi olsun, Nazilli Belediyemiz olsun gerek gıda gerekse kışlık kömür ihtiyaçlarını mahalle sakinlerimize yardımda bulunuyor. Bununla birlikte ben ayrıca bazı arkadaşlarımla bir fon oluşturmaya çalışıyorum. Aylık 100 lira verebilecek arkadaşlarımızın sayısını 50 kişiye çıkarmaya çalışıyorum. Bu da aylık 5 bin lira gibi bir para yapıyor. Bununla öğrenci okutmayı, mahallemdeki ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmeye, bunun finansını sağlamaya çalışan bir grup kurmaya çabalıyorum. İnşallah başarılı olurum. Gerçekten bugünkü ekonomik koşullardan dolayı çok fazla ihtiyaç sahibi insanlar var. Umutsuzluğa düşmüş insanlara dokunmak istiyorum” dedi. Geçtiğimiz sene Nazilli’de muhtarlıklar arasında bir ilke imza atan Ertemiz web site kurduğunu dile getirdi. Yapacak olduğu farklı çalışmalar olduğunu anlatan Ertemiz, “Nazilli’de tek muhtarlık olarak geçen sene internet sitesi kurduk. Özellikle mahallemizdeki insanların yapılanları görmelerini, duyuruları sitemizden paylaşıyoruz. Önümüzdeki senenin başında bir çalışma daha yapacağız. Mahallemizi tek tek gezerek aile reislerinin telefon numaralarını alarak onlarla bir iletişim gurubunda bir araya geleceğiz. Ayrıca mahallemizde insanların gelir durumuna göre onları belirlemek ve düzenli bir yardım etmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Son olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve Nazilli Belediye Bakanı Kürşat Engin Özcan’a çalışmalardan dolayı teşekkür eden Muhtar Ertemiz, “İnşallah başkanlarımız bizim ciddi anlamda çözüm bekleyen sorunlarımıza çözme noktasında destek olurlar. Biz muhtarlar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.