Aydın-Muğla Karayolu Çine ilçesi Söğütçük mevkiinde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada Emre S, idaresindeki 09 AFT 456 plakalı motosikletiyle seyir halindeyken virajı alamayınca motosikletin direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan sürücü ile motosikletteki yolcu Umut Soner Kara yere düştü. Beton bariyere çarpan Kara'nın sol kolu dirsekten koptu.

KOLU DİKİLEMEDİ

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından vakit kaybedilmeden ambulans ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 21 yaşındaki Umut Soner Kara, burada Kalp ve Damar Cerrahi Servisi'nde acilen ameliyata alındı. Doktorların kritik müdahalesiyle hayata tutunan Kara'nın kopan kolunu da kurtarmak için doktorlar zamana karşı yarıştı ancak kazanın üzerinden 8 saat geçtiğinden koldaki hücrelerin yaşamsal fonksiyonlarını kaybetmesi nedeniyle gencin kolu dikilemedi. Ameliyatın ardından yoğun bakım sevisine alınan Kara, gözlerini açtığında kolunu kaybettiğini öğrenince dünyası başına yıkıldı.

"HAYALLERİ BİTTİ"

Oğlunun ölümün kıyısından döndüğünü belirten anne Ceyda Kuzey, "Oğlum arkadaşı Emre ile birlikte Muğla Akyaka'ya gezmeye gitmiş. Hız motorlarına yolcu almak çok tehlikeli. Oğlumun ısrarı üzerine arkadaşı kıramamış. Muğla'dan dönüşte bu kaza meydana gelmiş. Maalesef kazada oğlumun kolu koptu, arkadaşının da ayağı kırılmış. Oğlum ameliyatın ardından gözlerini açtığında 'Anne kazayı ben mi yaptım?' diye sordu. Ben hayır deyince koluna bakarak 'anne sana sarılmak istiyorum' demesi benim içimi cız ettirdi. Kolun hayati fonksiyonları kaybetmesi nedeniyle yerine dikilemedi. Oğlumun hayalleri vardı. Bu kaza olmasaydı, 20 gün sonra mülakata girip subay olacaktı ama hayalleri bitti" diye konuştu.