Sabancı Holding’e ait Enerjisa Elektrik Üretim Şirketi, Aydın’da rüzgâr enerji santrali projeleri yapmak için harekete geçti. Şirket, Aydın’ın Germencik, Nazilli, Didim, Buharkent ve Karacasu’da 5 ayrı Rüzgar Enerji Santrali projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunarak çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

YERLERİ BELİRLENDİ

Şirket, Germencik’e bağlı Dampınar ve Küçükkale mahallesinde Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi projesi kapsamında 11 tribün kurmak istiyor. Aydın’ın Nazilli ilçesi, Manisa’nın Alaşehir İlçesi ve İzmir’in Kiraz İlçesi sınırlarında Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali ve Mobil Kırma Eleme Tesisi projesini de hayata geçirmek için ÇED süreci başlatan şirket, Nazilli’nin Akpınar mahallesini içine alan alanda 28 adet tribünden oluşacak tesis yapmayı planlıyor.

ÇED ONAYI BEKLENİYOR

Şirket bir diğer RES projesini ülkenin turizmde önemli ilçelerinden biri olan Didim’de Akköy Rüzgar Enerji Santrali kapsamında 6 adet tribün ve Mobil Kırma Eleme Tesisi Projesi kurmak istiyor. Ayrıca şirket, ÇED onayı alırsa, Buharkent ilçesinin Muratdağı, Gündoğan, Ericek mahalleleri ve Kuyucak ilçesinin Bostanyeri, Aktaş, Çatak, Süleymanlı ve Gencellidere mahallesine, Belenova Rüzgâr Enerji Santrali ve Mobil Kırma Eleme Tesisi Projesi kapsamında 23 adet tribün kuracak. Karacasu’da ise Karacaören, Ataköy, Yeşilyurt, Hisar, Karadağ ve Kıranyer mahalleleri mevkiinde Hacıhıdırlar Rüzgar Enerji Santrali (RES) Ve Mobil Kırma Eleme Tesisi projesi ile 15 tribün kurulması planlanıyor. Çevreciler kurulacak RES’lerin tarım ve orman alanları içerisinde kaldığını belirterek projelere bakanlık tarafından onay verilmemesini istiyor.