Aydın Ticaret Odası Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit başkanlığında AYTO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit tarafından Ekim ve Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, sözlerine Kasım ayı içerisinde Aydın Ticaret Odası olarak yerel ve ulusalda yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek başladı. AYTO olarak yerelde ve ulusalda başta Türkiye ve AB tescili AYTO’ya ait olan Aydın İnciri olmak üzere kaliteli ve rekabet gücü yüksek yerel ürünlerin değerinin korunması için coğrafi işaret çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ İNDİRİMİ TALEBİ

Ülken, konuşmasında başta asgari ücret, piyasalardaki değişimler sonucunda yaşanan akaryakıt, enerji maliyetlerinin artışı olmak üzere güncel ekonomi konularda değerlendirmelerde bulunarak asgari ücret ve asgari ücret üzerinde verilen ücretlerde de vergi indirimine gidilmesinin gerekliliğini vurguladı. Son dönemde yaşanan girdi maliyeti zamlarına bir an önce kalıcı tedbirler alınması gerektiğine değindi. Toplantı sonunda AYTO Meclis üyelerinin sektörlerine yönelik sorun ve talepleri ele alındı.