Günümüzde gıda takviyeleri, sağlığımızı korumak ve bağışıklığımızı güçlendirmek için gıda bileşenlerini bünyesinde barındırmaktadır. Tabi bu tip besin kaynaklarını kullanırken maddelerin kalitesi de oldukça önemlidir.  Vitamin mineral alımında da bilinçsiz bir artış yaşanmaktadır. Bu da çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Besin takviyeleri vitaminlerin yanında; mineraller, şifalı bitkiler olarak bilinen çeşitli ekstratlar ya da botanikler, enzimler ve çeşitli birçok bileşen barındırabilir.  Gıda takviyeleri, kapsüller, sıvı formlar, tabletler, efervesanlar, tozlar ve sakızların yanında içecekler de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde piyasada yer almaktadır. Günümüzde popüler olan bazı takviyelik besin kaynaklarına kalsiyum ve demir çeşidi mineraller, ekinezya, probiyotikler, balık yağları, D ve B12 vitaminleri örnek verilebilir.  Bunların yanında gıda takviyesi seçimi sırasında dikkatli davranılması oldukça önemli bir konudur. İçeriğine ve markasına dikkat etmeden alınan gıda takviyeleri sebebiyle sağlık riske atılmakta ve paranız boş yere gidebilmektedir. Bu yüzden kesinlikle doktorunuza danışarak gıda takviyelerini almanız gerekmektedir.  Gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra doktorunuzun önerdiği takviyelik gıda ürününü kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu yüzden aldığınız gıda takviyelerinin içeriğine dikkat ederek almanız gerekmektedir. Peki takviyelik gıda alırken nelere dikkat edeceğiz? diyorsanız aşağıda sizlere bu sorunun cevabını vermeye çalıştık. 
  • Gıda takviyesinin verimli olması gerekmektedir. Bu yüzden hücresel açıdan vücudun rejenerasyonunu sağlaması için nano teknoloji ile üretilmesi gerekmektedir. Kısacası hücre geçirgenliği var mı yok mu diye kontrol etmelisiniz. 
  • L-Lizin, Lösin, Isolösin, L-Prolin, L-Glutamin ve Valin gibi aminoasitler proteinin temelidir. Bu aminositler de virüs ile enfekte olmuş hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. 
  • Eğer takviyelik gıda bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla alınıyorsa içeriğinde; L-Sistein, L-Glutamin, L-Arginin, Alfa Lipoik Asit, Selenyum, Çinko, C vitamini, MSM ve deniz menşeili tripeptit kollajeni bulunmasına özen göstermelisiniz. 
  • Gıda takviyelerinin bünyesinde yer alan L-Sistein, L-Lösin, MSM, glutamik asit ve C vitamini gibi çeşitli maddeler kan akışını arttırmaktadır. Vücudun beslenme ve hücre yenilenmesini sağlayan maddeleri bünyesinde barındırması gerekmektedir. 
Takviyelik Gıdalar Neden Önemli? Hayatın koşuşturmacası ve günün stresi içinde düzenli beslenmek ve spor yapmak genellikle imkânsız bir hal alabilmektedir. Yaşanan bu tür zorluklar ile savaşırken vücudumuz bünyesinde barındırdığı vitamin ve mineralleri harcamaktadır.  Harcanan vitamin ve minerallerin geri kazanılamaması durumunda sağlık sorunları ve yorgunluk belirtileri bir yana hastalıklara karşı da bağışıklık direnci düşmektedir. Bu tarz durumları ortadan kaldırmak veya azaltmak için gıda takviyesi alımı gerçekleştirilmektedir.  Gıda takviyesinin alımında kaliteli üretim onaylı ve detaylı ürünleri seçmeniz büyük önem taşımaktadır. Ayrıca gıda takviyesinin tüketiminde de belirlenen doz oranının aşılmaması da oldukça önemlidir. Bunun yanında vejetaryen beslenmede vücuda alınamayan hayvansal demir, protein ve B12 vitaminlerinin vücutta yer almasında oldukça etkilidir.  Çeşitli gıdalara alerjisi olan kişilerin alamadıkları vitamin ve mineral almasında etkili bir rol üstlenmektedir. Gıda takviyeleri bağışıklığın güçlenmesinde başrol oynamaktadır. Vücudun doğal yollardan gereksinimini karşılayamadığı besin ürünlerini sağlayan gıda takviyeleri belirli miktarlarda ve günlerde alınmalıdır.  D vitaminini ve kalsiyumu bünyesinde barındıran ürünleri kemiklerin güçlenmesinde oldukça önemlidir. Kemik erimesini engelleyen gıda takviyeleri insan vücudu için de önemli bir konumdadır.   Omega 3, Kolajen ve Daha Fazlası Takviyelik'te! Takviyelik.com da siz değerli müşterilerimiz için çeşitli ürün grupları mevcuttur. Bu ürün grupları sizlerin sağlığına direkt hitap edecek şekilde gruplandırılmıştır. Ürün gruplarımız; vitaminler, protein tozu, amino asit, L-Karnitin ve CLA, aperatifler, kreatin ve saç bakımı şeklinde kategorize edilmiştir.  Vitamin kategorimizde; bağışıklık ürünleri, bitkisel ürünler, glukozamin ürünleri, kolajen, omega-3 ürünleri, probiyotik ürünler, vitamin ve mineral, ZMA, antioksidan ürünler, çocuklar için besin takviyeleri ve diğer takviyeler yer almaktadır. Protein tozu kategorimizde ise; et proteini, izole protein, kazein (süt proteini), kompleks protein ve whey protein gibi çeşitli proteinler bulunmaktadır.  Amino asit kategorimizde; arjinin, BCAA, glutamin ve kompleks amino asitler mevcuttur. L-Karnitin ve CLA kategorimizde; CLA, karnitin ve termojenik çeşidi ürünlerimiz yer almaktadır. Aperatiflerde de fıstık ezmesi ve protein bar kendine yer bulmaktadır. Son olarak kreatin kategorimizde ise kompleks kreatinler ve kreatin monohidrat mevcuttur. Bu çeşitli ürün gruplarımız;
  • Oldukça zengin ve kaliteli içeriğe sahiptir.
  • Bağışıklık ve sindirim sistemini desteklemektedir.
  • Vücudun gün içerisindeki ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
  • Antioksidan özelliği taşımakta ve vücut direncini arttırmaktadır.
  • Protein sentezinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Kas gelişimini artırmakta ve iç organların sağlığını korumaktadır.
  • Enerji oluşum metabolizmasına ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunun korunmasına destek olmaktadır.
  • Kalp ve damar sağlığını korumaktadır.
  • Hafıza güçlendirmekte ve konsantrasyon arttırmaktadır.
  • Diş ve diş etlerinin, kıkırdakların, kan damarlarının, kemiklerin ve cildin normal fonksiyonu açısından gerekli olan kollajen oluşumunu desteklemektedir. 
  • Günlük protein ihtiyacını karşılamaktadır.
  • Sindirimde kolaylık sağlamaktadır.
Takviyelik gıda konusu her geçen gün önemli bir hal almaktadır. Bunun yanında bu ürünlerin içerikleri de oldukça merak konusudur. Bu yüzden takviyelik.com da her ürün grubunun alt başlığında yer alan ürünlerin besin öğeleri açıklamalı bir şekilde yer almaktadır.  Daha fazla bilgi için; https://takviyelik.com/bagisiklik-sistemi/ ​​