Şiddetli yağmurdan dolayı oluşan yoğun su akıntıları, Eğrek Mahallesi'nde evlerin bahçe duvarlarını yıktı, yollara zarar verdi. Su seviyesi yükselen Yalkıdere Çayı, İncirliova Sanayi Sitesi mevkiindeki köprüde taşkına neden oldu. Suların taşıdığı ağaç parçaları, köprüyü tıkadı. Taşkına, İncirliova Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Ekipler, iş makineleri ile kısa sürede köprüyü ağaç parçalarından temizleyerek, taşkının büyümesini engelledi.

ŞİRİNDERE'DE BÜYÜK ZARAR

İlçenin bir diğer mahallesi olan Şirindere'yi ise hortum vurdu. Yağmurla birlikte etkisini gösteren hortum, yaklaşık 75 kişinin yaşadığı mahalleyi adeta savaş alanına çevirdi. Yaklaşık 15 evin özellikle çatısı zarar gördü. Bazı evlerin çatısı uçarken, çok sayıda ağaç devrildi.

"YARALANAN YOK"

Şirindere Mahallesi Muhtarı Muharrem Efe, "Mahallemizde şiddetli yağmur ile birlikte hortum etkili oldu. Yaklaşık 15 evimizde maddi hasar oluştu, ağaçlar devrildi. Çok şükür mahalle sakinlerimizden hayatını kaybeden de yaralanan da olmadı" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Sahada belediye ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yağmur ve hortumun zarar verdiği mahallelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kaya, “Zarar gören hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. İncirliova ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.