Dolar ve Euro'da ani artış nedeniyle İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde bazı vatandaşlar protesto için sokağa çıktı. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından kurdaki artışı değerlendiren AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak açıklamada bulundu.

‘DIŞ GÜÇLERİN OYUNU’

AK Partili Başkan Abak güzel günlerin geleceğini belirtip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vererek, “Bunlar tamamen dış güçlerin Türkiye’ye ekonomik operasyon çekme gayretlerinden başka bir şey değil. Maalesef üzülerek izliyoruz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ne zaman böyle bir güzel bir ivme yakalasak bunlar oluyor. Biliyorsunuz ihracatta rekor kırdık, cari acık azalıyor. Veriler güzel gelmeye başladı. İhracata dayalı istihdam arttırma, biraz böyle düşük faiz ve yüksek kur bir tarzı sistem yenilenmeye başlıyor ve bu birilerini rahatsız etmeye başladı. Bu daha önce de birilerini rahatsız etmişti. Özellikle ABD ve Avrupa bazlı olarak yine aynı şekilde orta yerde hiçbir gerekçe yokken oynanan oyunu herkes gördü. Doların artması için ortada hiçbir sebep yok kurla oynadılar. Bunların amacı sanki ülkemizde bir ekonomik kriz varmış gibi yaratarak insanları da tahrik etme çalışmaları var” dedi.

‘BUNLAR SAĞ DUYULU SÖYLEMLER DEĞİL’

Dolar ve Euro'da ani artış nedeniyle İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde bazı vatandaşlar protesto için sokağa çıkmasını değerlendiren Abak, “Bir yanda dikkat edin marjinal gruplarla bir taraftan çağrıda bulunuyor ‘Hükümet istifa sokaklara çıkın’ diye. Bunlar sağ duyulu söylemler değil yanlış söylemler. Sokakta hiçbir şeyin hukuka aykırı bir şekilde karşılık bulması mümkün olmaz. Zaten ufak çaplı bir iki hareket, kolluk güçleri tarafından önlendi. Milletimizin çoğunluk aklı selim olanları izliyor süzgeçten geçiriyor. Bizim gördüğümüz gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse hükümetimizin politikalarının özümseyenler, anlayanlar da bu durumu çok fazla karşılığı yok” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞIMIZIN SABIRLI OLMASINI DİLİYORUM’

Kurdaki dalgalanmaların 2022 yılının ilk aylarında geçeceğini ve ekonominin olumlu yönde ilerleyeceğinin altını çizen Abak, vatandaşlara sabırlı olmalarını söyledi. Abak, “Bunlar geçecek biraz zaman ve sabra ihtiyacımız var. Allah’ın izniyle bu algı operasyonları milletimiz nezdinde tutmayacağını düşünüyorum. Yakın zamanda özellikle 2022 yılının ilk aylarında gerçekten bunun hem ekonomiye hem de milletimize daha olumlu olacağını düşünüyorum. Pandemi kaynaklı olarak tüm dünyada yüksek enflasyon tedarik ve lojistik kaynaklı olarak da bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu tabi fiyatlarda bir dengesizliğe, akabinde ciddi artışlara, tedarikteki zincirin bozulmasına neden oldu. Ben hala çok samimi bir şekilde siyaset dışı şunu söyleyebilirim ki bu konuda en az etkilenen veya yansımasının en düşük olduğu ülkelerden biriyiz. Tüm dünyada enerji alanında akaryakıt alanında gelen zamlar ve fiyatlanmalar ortada. Belli bir kesim nedense bunları görmek istemiyor. Bunlar konuşulduğu zaman ‘Sen bırak Amerika’yı, Avrupa’yı ’ deniliyor. Ama şu anda dünya piyasalarında yüzde 200 üzerinde enerji zamları, 200 dolardan bin 800, 2 bin dolara giden doğalgaz fiyatları var. 70 dolardan elektrik fiyatlarının nereye çıktığı malumunuz. Buna rağmen biz çok şükür Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hala bu işi çok güzel, az hasarla götürebildiğimizi düşünüyorum. Vatandaşlarımızın biraz daha metanetli ve sabırlı olmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda tekrar piyasaların stabil hale geleceğini, güzel günlerin geri geleceğini düşünüyorum. Hiçbir şekilde aklı selim olmayan, hukuka aykırı, marjinal grupların yaptıklarına kulaklarını tıkamalarını diliyorum” diye konuştu.