Kent Meydanı’nda toplanan Kadın platformu üyelerine, çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da destek verirken, erkeklerin de açıklamaya katıldığı görüldü. Ellerinde pankart ve dövizlerle alanı dolduran kadınlar, erkek şiddetine karşı sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını Zerrin Alparslan okudu.
Alparslan tarafından okunan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Biz kadınlar, dünyanın her yerinde psikolojik, ekonomik, sosyal, siyasal, cinsel ve yaşamsal saldırıya maruz kalıyoruz. Bu nedenle de bugün dünyanın dört bir yanında yaşamın her alanında karşılaştığımız sömürüye, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ev içi ve toplumsal şiddete, ayrımcılığa karşı dayanışma ve mücadele ruhuyla kadına yönelik şiddetin son bulması için alanlardayız. Bugün dünyanın dört bir yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız. Bugün dünyanın dört bir yanında, kadınları erkeğe, sermayeye ve devlete daha da bağımlı hale getirmek için her türlü krizi fırsata çevirmenin hesabını yapanlardan hesap soruyoruz! Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık erkek egemen sömürü düzenine isyan ediyoruz! Sermayeye, ranta, savaşa değil biz kadınlara, emekçilere aktarılması gereken bütçe talebimize, mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımlarımıza ve haklarımıza sahip çıkıyoruz.”

“ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN GERÇEK ADALET LAZIM”


Açıklamada, “Kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen suçlarda cezasızlık, her biri bir öncekini aratan korkunç yargı kararları, medyanın şiddeti yeniden üreten tutumu, bu şiddeti körükleyen nedenlerden. Keyfiyetin esas belirleyen haline geldiği “ben yaptım oldu”larla yaşar hale geldiğimiz bir “adalet” sisteminde, en çok talep ettiklerimizden artık “şiddetin son bulması”, “gerçek adaletin tecelli etmesi…” Soruşturmaların doğru düzgün yapılmaması, delillerin toplanmaması ve hatta yok edilmesi, faillerin para, mevki, iktidara yakınlık, güç, üniformaya sahip olması her zaman suçun üstünün örtülmesini kolaylaştırır ancak son dönemde bunu daha da arttığını görüyoruz. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Her alanda karşımıza çıkan şiddete karşı seçeneksiz değiliz! Seçenek biz kadınlarız! Seçenek biz kadınların birlikte mücadele etmesi, seçenek kadın dayanışması. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde, Şiddete, eşitsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, sömürüye ve her türden gericiliğe karşı dünyanın dört bir yanında tüm kız kardeşlerimizi sesimizi birleştirmeye, umudumuzu büyütmeye, kayaları çatlatıp, tohumlarımızı yeşertmeye, birlik olmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.