Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla resim sergisi düzenlendi. Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’nda kadına şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla resim yarışmasında dereceye giren resimlerin görücüye çıktığı serginin açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Başkan Çerçioğlu ve beraberindekiler açılışın ardından sergiyi gezerek kadına şiddeti konu alan resimleri inceledi.

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ


Sergideki resimler arasında erkek sanatçıların resimlerini çok anlamlı bulduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, “Erkeklerin çizdiği resimleri gerçekten çok anlamlı buldum, farkındalığı yüksek olan resimler olduğunu gördüm. Bunun önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Zaten bu sergiyi düzenlememizin amacı kadına şiddetle mücadelede farkındalığın arttırılmasıydı. Açtığımız resim yarışmasıyla bu konudaki farkındalığın oldukça yüksek olduğunu gördük” dedi.

SADECE DUR DEMEKLE ŞİDDET BİTMEZ


“Kadın cinayetleri nedeniyle hepimiz çok üzgünüz” diyen Başkan Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başak’lar, Özgecan’lar, Münevver’ler bugün aramızda yoklar. Ne uğruna hayatlarını kaybettiler? Bunların birçoğunun çocukları vardı. Çocuklarının gözleri önünde eşleri, sevgilisi, kardeşleri, babası olan erkekler tarafından katledildi. Tek amacımız kadınların geleceğe umutla bakabilmesi, adil ve eşit yaşam hakkı istiyoruz. Kadın cinayetlerine dur demekle bu iş olmuyor. Kanunları ağırlaştırmamız gerekiyor. Sergideki bir fotoğrafta gördüm, kravat taktığı için iyi halden ceza indirimi almış. Bu konuda yargının da kararlarını tekrar tekrar gözden geçirmesi gerekiyor. İyi halin kesinlikle kaldırılmasından yanayım.”

CHP’Lİ BELEDİYELER OLDUKÇA BAŞARILI


CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel ise, “Bugün sadece kadına şiddetle mücadele günü değil aynı zamanda şiddetle mücadelede dayanışma günüdür. Bir farkındalık günüdür. Bu sergide görüyoruz ki, sadece kadınların zayıf olmadığı, hepsinin hayatının bir dünya olduğunu görüyoruz. Bizlerin neden sokak ortasında öldürülme ihtimali var? Bunun çözümünü bulmak zorundayız. Bunun çözümü de İstanbul Sözleşmesi’nin geri gelmesidir. Toplumsal cinsiyet eşitliği doğrultusunda devlet politikalarının uygulanması gerekiyor. Bütüncül politikalar uygulanması gerekiyor. Bu farkındalık sergisi için Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu kutluyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında en başarılı belediyeler CHP’li belediyeler” diye konuştu.