Koçarlı'nın en büyük mahallelerinden biri olan ve 2014 yılında beldeden mahalleye dönüşen Yeniköy'de Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan deve güreşi alanı projesini hayata geçirdi. Mahallede belediyeye ait 45 bin metrekare genişliğindeki arazinin yaklaşık 20 bin metrekaresini, deve güreşi alanı olarak düzenlemek için harekete geçti. Başkan Kaplan'ın talimatı ile yoğun tempoda çalışan belediye ekipleri, deve güreşi alanını 5 Aralık'ta yapılacak 7. Koçarlı Deve Güreşi Festivali'ne yetiştirdi. Koçarlı Belediyesi ve Koçarlı Devecilik Derneği iş birliğinde düzenlenecek olan festivalde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden çok sayıda pehlivan deve, güreşecek. Develerin kıran kırana geçecek mücadelelerini, vatandaşlar ücretsiz olarak izleyecek.

GÜREŞLERE DAVET


Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ara vermek zorunda kaldıkları deve güreşlerini yeniden gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, şunları kaydetti:
"Her yıl aralık ayında deve güreşleri yapıyorduk. Geçen yıl salgın nedeniyle güreşlere ara vermek zorunda kaldık. Salgında normalleşme sürecine geçmemizle birlikte 5 Aralık'ta 7. Koçarlı Deve Güreşi Festivali'mizi yapmayı planlıyoruz. Tabi hava koşulları uygun olursa. Birbirimizden güzel çatımlar yaptık. Kıran kırana güreşlerimiz olacak. Deve güreşlerimize katılım ücretsizdir. Kadın, erkek, genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın festivalimizde bir araya gelerek, kaynaşmasını ve deve güreşleri heyecanına ortak olmalarını istiyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Festivale katılmak isteyen vatandaşlarımız için ilçe merkezimizden araç kaldıracağız."

"EN İYİ DEVE GÜREŞİ ALANLARINDAN BİRİNİ YAPTIK"


Koçarlı Belediyesi olarak hizmet ve yatırımlarını sadece ilçe merkezine yapmadıklarının altını çizen Başkan Kaplan, "Hizmet ve yatırımlarımızı ilçe genelimize yayıyoruz. Bu anlamda deve güreşleri alanımızı da Yeniköy Mahallemize kazandırdık. Mahalledeki doğal bir ortamda bulunan belediyemize ait yaklaşık 20 bin metrekare araziyi, güreş alanı olarak düzenledik. İlimizin en iyi deve güreşi alanlarından birini yaptık. Bu alanda deve güreşleri ve benzeri etkinliklerimizi yapmayı sürdüreceğiz" dedi.