Aydın’ın Efeler ilçesindeki Hasanefendi Mahallesi’nde berberlik yapan ve sıra dışı hizmetleriyle ilgi odağı olan Bülent Kovacı, Aydın Berber Kuaför ve Güzellik Salonları Odası Başkanlığı’na aday oldu. Önümüzdeki yıl Ocak ayında yapılacak olan seçim öncesinde Kovacı, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını duyurdu.

“HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR”


Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Kovacı, mesleğe 1988 yılında başladığını, uzun yıllardır Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası’na üye olarak mesleğini icra ettiğini söyledi. Kalfalık, ustalık gibi süreçlerden sonra birçok meslektaşı gibi kendisinin de artık bu yolda yürüyecek seviyeye geldiğini ifade eden Kovacı, “Bu mesleği yaparken esnaflığın gerektirdiği samimiyeti, güveni, aile sıcaklığını ‘arkadaşlarım, kardeşlerim’ dediğim müşterilerime yaşatmak için çok özen göstermeye çalıştım. Dinledim, düşündüm. Hayal ettim. Belki de bir berber olarak fazla kurumsal davrandım ama Ahilik der ki, ‘Halka hizmet, hakka hizmettir.’ Ve bilirsiniz ki Ahilik demek ‘cömert, eli açık’ demektir. Bu doğrultuda birbirimizi ayakta tutacak olan şey, harici ve dahili menfaatlere karşı dayanıklılık gösteren manevi değerlerin gücüdür. Bu yüzden gelen ekmek kapım olan müşterilerime kendilerini özel hissedecekleri temiz, güvenilir ve samimi bir deneyim yaşatmak istedim.” dedi.

“ÇALIŞMA DİSİPLİNİ BENİ ÖRNEK BİR İŞLETMECİ YAPTI”


Her bir müşterisi için ayrı ustura, cımbız, havlu ve önlük kullandığını kaydeden Kovacı, “Randevu günleri yaklaştığında mail atarak haber veririm. Teknolojinin gelişmesiyle sıra beklerken tablet verir ve sıkılmamalarını sağlarım. Bu çalışma disiplini beni örnek bir işletmeci yaptı. Bu sebeple Türk Telekom’un ‘Gülümseten Hikayeler’ başlığı altında bir reklam filminde oynadım. Aynı zamanda çeşitli gazetelerde haberlere çıktım. Bu durumun titizlikle, temizlikle elbette ilgisi var; halka hizmet veren her işletmenin uygulaması gereken bir durum. Ancak bana bunları düşündüren ve yaptıran şey iş disiplini, sevgi, saygı, cömertlik, güven gibi manevi değerler.” diye konuştu.

HAYATA GEÇİRECEĞİ PROJELERİ ANLATTI


Bu manevi değerleri Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak daha fazla paylaşmak, yaymak niyetinde olduğunu dile getiren Kovacı, “Bu yolda yeniliklere ve gelişmelere her zaman açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Adaylığımı koyarak bu heyecanları sizlerle paylaşmayı içtenlikle arzu ediyorum. Kazandığım takdirde yapmak istediklerim arasında Aydın ilk kez gerçekleştirilecek olan Güzellik Eğitim ve Kozmetik Fuarı düzenlemek isterim. Aynı zamanda 4’üncü sınıftan itibaren ortaokul düzeyindeki çocuklarımıza meslek edindirme adına bir proje yürütmeyi planlıyorum. Planladığım diğer bir proje ise hastalık, pandemi gibi kapanma durumlarda iş yeri açamama halinde destek sağlamak olacak. Ayrıca saç kesim fiyatını üç ayrı fiyatlandırmayı planlıyorum makine ile düşük fiyat, makas ile normal fiyat, modelli kesim yüksek fiyat, olarak çalışmalarım olacak.” şeklinde konuştu.
Kovacı'yı adaylık açıklamasında eşi Nuray Kovacı da yalnız bırakmadı.