Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen galaya Köşk Kaymakamı Tuğba Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, Efeler Sosyal Hizmetler Merkez Müdürü Dilara Büyüközer, Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Neşe Menderes, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Kübra Hergül, Halk Eğitim Müdürü Aytekin Sezgin, iş insanı Rıdvan Eşin, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, AK Parti Efeler Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege ile 200’den fazla kadın katıldı. Belgesel gösterimi öncesinde 8 mikro girişimciye 50 bin lira kredi çekleri dağıtıldı.
Yapımcılığını TİSVA, Aziz Akgül, Begüm Kondakçı, Nurdan Tekeoğlu’nun üstlendiği ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı belgeseldeki 7 Kibele’den biri olan Aydınlı Kasap Sevilay Köseoğlu'nun başarı serüvenini paylaştığı program girişimciliğe adım atmak isteyen birçok kadına ilham verdi.

AYDINLI GİRİŞİMCİ KADINLARA 53 MİLYON LİRA KREDİ


Mikrokredi Aydın Şubesi Sorumlusu Müşerref Kahraman, Aydın’da 2008 yılından bu yana 7 bin 796 mikro girişimci kadına 53 milyon 198 bin lira mikrokredi desteği sağlandığını söyledi. Mikrokredinin dar gelirli kadınlara umut olduğunu dile getiren Kahraman, “ Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Nobel Ödüllü Prof. Dr. Muhammed Yunus’un fikir babası olduğu ve TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ile müşterek bir şekilde 11 Haziran 2003’ten beri Türkiye’de girişimciliği destekleyerek, yoksulluğun bir başkasına ihtiyaç olmadan azaltılması modelinin gerçek hayatta uygulanmasını sağlayan bir programdır. 2003 yılından beri, mikrokredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye İsrafı Önleme Vakfının bir parçası olan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 milyar 210 milyon liraya ulaşmıştır. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı bugüne kadar 200 binden fazla kadını ekonomik hayata dâhil etmiştir” diye konuştu.