Tüm dünyayı gezmek, dünya üzerindeki tüm kültürleri irdelemek ve hayatınıza bu kültürlerden izler bırakmak istiyorsanız dünya klasikleri kitaplarını okumaya başlamalısınız. Tüm dünyayı gezmek normal şartlar altında pek mümkün olmayan bir yaşam şekli olarak karşınıza çıkabilir. Hal böyle olunca tüm dünya yazarlarından yardım almak ve onları hayatınıza rehber yapmak en mantıklısı olacaktır. Dünya klasikleri tüm dünyaca kabul görmüş en iyi kitapların olduğu bir seri olarak okuyucuları heyecanlandıran kitaplar arasında yer alırlar. Farklı dinlere, inançlara ve farklı yaşam biçimlerine inanan ve hayatlarını bu yönde sürdüren pek çok yazarın duygularınıza fısıldamasına izin verin. Okurken büyük keyif alacağınız ve asla elinizden düşürmek istemeyeceğiniz pek çok kitap size farklı dünyaların kapılarını açmak için https://www.kitapgonder.com/ sitesinde sizleri bekliyor.

Klasiklerin En Klasiği: Suç ve Ceza

Özellikle hukukçuların ve adalet kavramıyla yakından ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken kitaplar arasında yer alan  suç ve ceza kitabı Fyodor Dostoyevski tarafından kaleme alınmıştır. İlk çıktığı günden bu yana okuyucunun ilgisini hiç kaybetmediği bir başyapıttır. Derin bir anlatım yapısına sahip kitapta olayların akışı sizi uçsuz bucaksız duygulara götürürken, düşünmenin vermiş olduğu keyfi de sizlere yaşatacaktır. Başarılı yapıtlar arasında yer alan ‘Altıncı Koğuş’ romanı Anton Çehov tarafından özenle yazılmış ve klasikler arasına girmeyi başarmış bir romandır. Lev Tolstoy’un anlatımlarının can bulmuş hali olan bir kitap olarak ‘ İnsan Neyle Yaşar’ isimli yapıt sizlere farklı bakış açıları kazandırmanın yanı sıra insanlara olan tutumlarınızı yeniden değerlendirmeniz konusunda ışık olacaktır. Dünya klasiklerinden bahsederken usta yazar Victor Hugo’ya yer vermemek büyük bir haksızlık olurdu. Çok sayıda başarılı eseri bulunan Victor Hugo, yaşamın anlamlandırılması ve yönlendirilmesi konusunda okuyucularına rehberlik etmektedir. ‘Bir İdam Mahkumunun Son Günü’ adlı eseri ile eserin çıktığı yıllara damgasını vurmayı başarmış olan usta yazarın kitabı, bugün de okunanlar ve satılanlar arasında ilk başlarda olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Çağın Yaşam Şartlarını Konu Alan Kitaplar

Siyasi olaylar, olgular ve politik çıkmazlar hayatın her döneminde kişilerin okuma alışkanlıklarına etki etmiş ve kişiler okuma alışkanlıklarını zaman zaman devrin yaşadığı çalkantılı olaylara doğru yöneltmişlerdir. Ünlü düşünür ve felsefeci Platon yazmış olduğu ‘ Devlet ’ adlı eseri ile o günün, bugünlerin ve hatta geleceğin devlet anlayışlarına farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Zevkle okunacaklar arasında mutlaka olması gereken bu başyapıta kitapgonder.com farkı ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Teknoloji çağında yaşıyor olmak ve bilgiye hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilmek kişilerin kitap okuma ve araştırma kültürlerinin değişimlerine neden olmaktadır. Bugün pek çok kitabın sanal olarak okunabildiği platformların varlığı asıl kitap okuma zevkimizin önüne geçmektedir. Kitap okumak ayrı bir ritüel isteyen ve keyif alınması gereken bir eylemdir. Özellikle okunanların kişilerin ruhlarındaki yaralara ilaç oluyor olması, okuyucu tarafından arzu edilen bir olgudur. Kişiler okuduklarında var olmak ve uçsuz bucaksız yerleri okudukları ile gezmek isterken, elindeki kitabın kokusunu ciğerlerinde hissetmek isteyecektir. Sanal kitapların varlığı bir alternatif olarak görülebilmektedir ancak; asıl olan dokunarak, koklayarak ve hissederek okumaktadır.

En Güzel Arkadaşlık

Yalnızlığın ve yağmurlu günlerin en büyük sırdaşı olan kitaplar, büyük emekler sonrası ortaya çıkarlar. Bir kitabı yazmak için derin bir duygu birimine ihtiyaç vardır. Aynı şekilde bir kitabı okumak da başlı başına bir duygu işidir. Okuduğunuz kitapta yer alan kahramanların yerine kendinizi koyup onlar için üzülmeyecek, onlar için endişelenmeyecek ve onlarla birlikte sevinmeyecekseniz kitap okuyor sayılmazsınız. Jack London ‘ Kızıl Veba’ adlı eserini kaleme alırken insanlığın vahşi yaşama geri dönüşünü ele almış ve ilkel yaşam hakkında bilgileri okuyucusuna roman tadında aktarmıştır. Okuyucunun büyük beğenisi ile karşılaşan kitap başucu kitapları arasında yerini almış ve geniş bir kitle tarafından büyük bir ilgiyle okunmuştur. Bugün de okuyucusunu kendisine çekmeyi başarabilen başarılı yapıtlar arasında bu kitabı görmek mümkündür. Kitap okumak kişinin bir parçası haline geldiği vakit okumadan geçirilmiş her vakit ziyan sayılacaktır. Kendi ruhunuzu ve sevdiklerinizin ruhunu kitaplardan uzak tutmak hayatta yapılmış en büyük kayıplar olarak görülebilmektedir. Bugün ekonomisi güçlü, teknolojik ve bilimsel alanlarda çağı takip eden milletler incelendiğinde ülkelerindeki okuma oranlarının yüksekliği büyük dikkat çekmektedir. Daha çok okumak, daha çok kitap hediye etmek için kitapgonder.com sitesini incelemeniz faydalı olacaktır.