Aydın’ın Çine ilçesinde CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti iktidarını eleştirdi. Ülkedeki ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li Şahin, şu anda ülke olarak kabus dolu günler yaşadıklarını söyledi. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir’in yaptığı açıklamaları da eleştiren Başkan Şahin, artık ülkeyi yönetenlerden kurtulma zamanının gelip geçmekte olduğunu dile getirdi.

“TİCARET DURMA NOKTASINA GELDİ”


Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik şokunu yaşadıklarını kaydeden Şahin, “Hatta kabus günlerini görüyoruz. Dolar 13.40’ı gördü, Euro 15 TL’yi aştı. Hükümet, Türk Lirasını kaderine terk etmiş, dolar ve eoru durdurulamıyor. Birçok malzemenin üzerindeki fiyatlar kaldırılmış, üretim ve buna bağlı olarak da ticaret durma noktasına gelmiştir. 2001 yılında yaşanan benzer ekonomik kriz için dönemin iktidarına ‘yönetemiyorsunuz!’ diyerek millete yüzüğünü göstererek yüzyılın liderliğine aday olanlar, kendi çuvallarını doldurmayı tercih ederken yüzlerinin astarının olmamasını da dış güçlere bağladılar. Evet şu yaşadığımız kabus dolu günlerin tek sorumlusu dış güçler! Yerseniz sayın milletim.” diye konuştu.


BENZİN, MAZOT BEDAVA BİLE OLSA VERGİSİ 6 LİRAYA GELİYOR”


Rusya’dan turist, Katar’dan para gelmezse aç kaldıklarını belirten CHP’li Şahin, “Az sabır. Büyük Türkiye çok yakında! 2018 yılında müjdeledikleri yerli otomobilin 2021 yılında satışa çıkmasına şunun şurasında kaç gün kaldı ki! Dünyanın bedava kullandığı doğalgazı biz dünya rekoru kırarak en pahalısından fahiş fiyata kullanıyoruz. Benzin, mazot bedava bile olsa vergisi 6 liraya geliyor. Üç tarafımız denizlerle çevrili ama vatandaş parasızlıktan balık bile yiyemiyor. Yakında ekmeği dilimle alacağız gibi görünüyor. Asgari ücretli son 20 günde 945 lira para kaybetmiş, dünya açlık sınırıyla yaşam mücadelesi yarışmasında neredeyse ipi göğüslemek üzere.” şeklinde konuştu.

“YEM VE GÜBRE FİYATLARI ŞAHLANMIŞ ZAMDAN ZAMA UÇUYOR”


Üretici ve çiftçilerin perişan durumda olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Yem ve gübre fiyatları şahlanmış zamdan zama uçuyor. Tarım destekleri ise zamlarla yarışmak bir yana gerilerde nal topluyor. AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim çıkıyor meydana çiftçilerin kulağını çekiyor ve ‘30 dönüm tarlası olan 500 bin liralık klimalı traktör alıyor. Hani ayranı yok içmeye, tahtırevanla gidiyor ekin biçmeye.’ ifadelerini kullanıyor. Anlaşılan vekil demek ki hayatında eline küreği alıp bir metrekare maydanoz bile dikmemiş. Meydan boş kalmasın diye bir de AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir açıklama yaparak ‘Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden kimseye taviz vermeyeceğiz’ diyor. Pes yani. Milleti keriz yerine koymanın açıklamalarıdır bunlar. Soğan ekmek fazla olmuş. Duble yol kemirin de diyebilirmiş. Buna da şükür.” dedi.

“FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ YOKUŞ AŞAĞI GİDİYORUZ”


Başkan Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “AKP vekilleri bile dayanamamış konuşuyorlar. Ama bizim ziraat odası, esnaf odası başkanlarımız temsil ettikleri üyelerinin durumunu görmezden gelip çığlıklarına tercüman olamıyorlar bile. Cumhur İttifakı temsilcilerini zaten hiç sormayın. Dış güçlerle uğraşmaktan vatandaşa merhem olamıyorlar. Ama hakkını yemeyelim. Sosyal medyada bir paylaşım gördüm: “Büyük ve güçlü Türkiye hedefinden gözümüzü asla ayırmayacağız” yazmış AKP ilçe başkanı kardeşimiz Burhan Kandemir. Şunu hiç kimse gözardı etmesin ve unutmasın ki, her geçen gün fakirleşiyoruz, yoksullaşıyoruz. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz. Bu düzene mecbur değiliz! Ülkeyi yönetemeyenlerden artık kurtulma zamanı gelmiş de geçmektedir.”