Nazilli Belediyesi 9. Rahvan At Yarışları, Bozdoğan kara yolu Nazilli OSB girişinde bulunan sosyal etkinlik alanında gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu, yaklaşık 250 atın 11 kategoride yarıştığı etkinliği, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, Memleket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ile çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

“BU TÜR FAALİYETLERİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”


“At, Türk kültürünün en önemli öğelerinden bir tanesidir” diyerek açıklamalarda bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Atasözlerimizde, hayatımızda, yeme içme ve beslenme kültürümüze derinlemesine işlemiş Türkün yoldaşıdır. Türk üç kıtaya hakim olduğunda atının nallarıyla titretmiştir. Bu bizim en önemli canlardan bir tanesidir. Bu kültürümüzün değerlerinden bir tanesini yaşatmaktan çok mutluyuz. Biz Nazilli’yi beraber yöneteceğiz diye söylemiştik. Ne yaparsak yapalım, bu işe gönül verenlerle beraber, dernekleriyle, gönüllüleriyle beraber bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Onların emekleriyle, mesai arkadaşlarımın üstün çalışmalarıyla, fedakarlıklarıyla, güzel bir program hazırladık. Geçen sene salgın nedeniyle yapamamıştık. Bu hafta at yarışı, haftaya boğa yarışı ve Şubat ayında da geleneksel deve güreşlerimiz var. Kültürümüzün değerlerini yaşatmaya, birlik beraberlik noktasında insanları bir araya getirmek adına bu tür faaliyetleri sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güne kadar emek sarf eden herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 250 AT YARIŞTI


Yarışa büyük talep olduğunu söyleyen Rahvan at yetiştiricisi Şevket Yapar, “Nazilli Geleneksel Rahvan Atları Yarışı’nın 9.’sunu düzenledik. İkili taylar, üçlü taylar, dörtlü taylar, deste, taze beşli, küçük orta, büyük orta, baş altı, baş, ithal A, ithal B diye 11 grubumuz var. Bu atlar kendi kategorisinde koştuktan sonra finalleri koştu. Yaklaşık 250 at katıldı. Türkiye’nin birçok bölgesinden katılım var. Nazilli’den olduğu gibi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde dereceye giren atlarımız yarıştı. Nazilli’de Türkiye şampiyonu olmuş baş kısrağımız yarıştı” dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Nazilli’de yapılan yarışlarda 250 at kıyasıya mücadele ederken, yarışlar 11 kategoride gerçekleştirildi. Hakemlerin büyük bir dikkatle yönettiği yarışmalar Baş, Başaltı, İthal A, İthal B, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay ve İkili Tay kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışlar sonucunda dereceye girenlere 2 bin liradan 35 bin liraya kadar para ödülü, kupa ve bayrak takdim edildi.