Aydın’ın Çine ilçesinde GÜNZEYDER, Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Çine Uluslararası Organik Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ devam ediyor. Hafta içinde zeytin toplama yarışmasıyla başlayan festival çerçevesinde kortej yürüyüşü yapıldı. Kuvayi Milliye Parkı’ndan başlayan yürüyüş, Adnan Menderes Bulvarı’nda devam ederek Çine Hükümet Meydanı’nda son buldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği yürüyüşe Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın eski Milletvekili ve GÜNZEYDER Başkanı Osman Aydın, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine Kadın Kolları İlçe Başkanı Gülgün Ok, CHP Çine Gençlik Kolları İlçe Başkanı Tayfun Cesur, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AMACIMIZ, ÇİNE’MİZİN ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞININ TANITIMINI YAPMAK”

Meydandaki törende protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, “İlçemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi de zeytin. Bu yüzden zeytin festivali düzenliyoruz. Burada amacımız, Çine’nin gerçekten organik zeytin ve zeytinyağının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını yapmak. Zeytincimize, zeytinyağcımıza, tarımcımıza, çiftçimize, esnafımıza yardımcı olabilmek. Festivalin düzenlenmesinde emek ve destek veren, katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇİNE’NİN ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI, TAM NOT ALDI

Törenin ardından protokol üyeleri, Kuvayi Milliye Parkı’nda kurulan zeytin ve zeytinyağı stantlarını gezdi. Stantlarda protokol üyeleri, zeytin ve zeytinyağının tadına bakarak bilgi aldı. Protokole katılan üyeler, Çine’nin zeytin ve zeytinyağına hayran kaldı. Ardından protokol üyeleri, Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ‘Zeytinin Delice Yolculuğu’ adlı fotoğraf sergisini gezdi. Programda Uygun Aksoy, Nedim Atilla, Zeynep Delen Nircan zeytin, zeytinyağı ve organik tarımın sorunları ve çözüm yolları üzerine söyleşiler yaptı. Akabinde protokol üyeleri, doğa koruma, organik tarım, doğa ve çiftçi dostu tarım mücadelesine ömrünü adayan Victor Ananias, Ali Ekber Yıldırım, Uygun Aksoy gibi isimlerin verildiği, Bahçearası Mahallesi’nde oluşturulan ‘Zeytin Şükran Ormanı’nın açılışını gerçekleştirdi.

“İLÇEMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Doğaya sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkan Dinçer, “Festival kapsamında Zeytin Şükran Ormanı’mızın açılışını gerçekleştirdik. Belediyeye ait bu arazimizde yer alan zeytin ağaçlarına, doğa koruma, organik tarım, doğa ve çiftçi dostu tarım mücadelesine ömrünü adayan Victor Ananias, Ali Ekber Yıldırım, Uygun Aksoy gibi kişilerin isimlerini verdik. Festival büyük bir coşkuyla devam ediyor. En iyi şekilde ilçemizin zeytin ve zeytinyağının tanıtımını, ulusal ve uluslararası alanda yaparak Çine’mize değer katmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.