Aydın Ses Gazetesi’nde 12 Kasım’da yayımlanan ‘Engelli Songül, hayırseverlerden yardım bekliyor’ başlıklı haber üzerine ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas ve yönetim kurulu üyeleri harekete geçti. Engelli Songül Kemiksiz, Sümer Mahallesinde bir aile tarafından bakımı yapılan evinde ziyaret edildi. Ziyarette Songül Kemiksiz’e ADD Nazilli Eğitim Komisyonu Başkanı Hasan Güner tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi. Ayrıca dernek tarafından erzak yardımında da bulunuldu.
Ziyaretten çok mutlu olduğunu dile getiren engelli Kemiksiz, bu sürece nasıl geldiğini anlattı. Devletten ve yerel yönetimlerden de destek aldığını ifade eden, şeker hastalığı yüzünden bir ayağı kesilen ve gözleri görmeyen Kemiksiz, protez ve göz ameliyatı için hayırseverlerden destek beklediğini dile getirdi.

“ÇOK ÜZÜLDÜK VE HEMEN HAREKETE GEÇTİK”


Ziyaret hakkında bilgi veren ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, herkesi yardım etmeye davet etti. Ayas, “Buraya Ses Gazetesi’nde çıkan haber üzerine geldik. Çok üzüldük ve hemen harekete geçtik. Bir şeyler yapabilir miyiz diye Songül hanımın yaşadığı eve geldik. Derneğimiz üyelerinden Eğitim Komisyonu Başkanımız Hasan Güner bir engelli arabası aldı. Kardeşimize hediye etti. Dernekçe erzak aldık onları da bakan ailemize teslim ettik. Bizler de elimizden geldiğince çocukları da mutlu etmeye çalıştık. Songül hanım çok zor durumda. Ama yanında bir bakan var. Nazillili hemşehrilerimizi Songül Hanıma yardım etmeye davet ediyoruz” dedi.

“SAĞLIĞI İÇİN DESTEK BEKLİYOR”


ADD Nazilli Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Hasan Güner de haberden çok etkilendiğini ifade ederek, “Kardeşimiz zor durumda, Ses Gazetesi’nde gördüğüm haber üzerine destek olmaya karar verdim. Bir engelli arabası aldım. İnşallah güzel günlerde kullanırlar. Faydalı olabiliriz. Yardımseverleri Songül kardeşimize yardıma davet ediyorum. Sağlık problemleri var. Onlar içinde tedaviye ihtiyacı var. Tek duamız kardeşimize destek olunması, yardımcı olunması. Devletimiz ve yerel yönetimlerimiz de yardımcı oluyormuş. Bizim desteklerimizle de inşallah ayağa kaldırabilirsek çok mutlu olacağız. Sağlığı için destek bekliyor” ifadelerini kullandı.