Aydın'da bin 890 üyesi bulunan Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi, yedinci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki bir restoranda düzenlenen genel kurula Türk Sağlık-Sen yönetici ve üyelerinin yanı sıra çeşitli sendikaların temsilcileri katıldı.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ

Divan başkanlığını Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır'ın üstlendiği genel kurulda, mevcut Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt yeniden aday olmadı. Seçime Hüseyin Doğan başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Kullanılan oyların tamamını alan Doğan, Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi’nin yeni başkanı oldu.

"ASLA GÖZÜM ARKADA DEĞİL"

Türk Sağlık-Sen’de 20 yıldır görev yapan ve son 9 yıldır da Aydın Şube Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Bozkurt, 3 yıl önce çalıştığı işten emekli olmaya karar verdiğini söyledi. Emekli olarak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının önünü açmayı planladığını belirten Bozkurt, "Arkadaşlarımın önünün açılması benim açımdan çok önemli. Çünkü adam gibi adamlarla yola çıktık, onlarla mücadeleye devam ettik. Bu noktada 20 yıldır emek vermiş olduğum bu sendikamın çıtasının benden sonra daha da yükseleceğinden zerre şüphem yok. Arkadaşlarımın liyakati, kalitesi gerçekten beni mutlu eden bir olay. Onun için asla gözüm arkada değil, zaten aksi bir durum olsaydı asla görevimi kolay kolay bırakmazdım" dedi. Türk Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen'in yapacağı her türlü mücadeleye bir birey olarak katılmaya devam edeceğini kaydeden Bozkurt, Doğan ve ekibine görevlerinde başarılar diledi.

“YETKİLİ SENDİKA OLMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Bozkurt'a şube başkanı olarak sendikaya sağladığı katkılar için teşekkür eden Doğan da, "Sendikamızda önümüzdeki dönemde, ilk etapta Ahmet abimizden aldığımız bu bayrağı korumak için çalışacağız. Daha sonraki süreçte de inşallah Türk Sağlık-Sendikamızı önce kurumlarımızda, daha sonra il genelinde yetkili sendika kılmak için hep birlikte bir mücadelenin içine gireceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmasını tamamlayan Doğan, Bozkurt’a teşekkür plaketi takdim etti. Plaketi torunu Eylül ile birlikte kabul eden Bozkurt ile Doğan, birbirlerine sarılarak duygusal anlar yaşadı. Bozkurt da, Jeet Kune Do Dünya Açık Kulüpler Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan sendika üyesi Hamza Kamal'a plaket verdi.

YÖNETİM KURULU

Doğan başkanlığındaki Yönetim Kurulu Mustafa Bayar, Abdullah Çalışkan, Naime Görener, Şerafettin Civan, Efkan Kaya ve Hacı Şahin'den oluştu. Denetim Kurulu'na Ali Eser, Adnan Asıl ve Atilla Karadaş, Disiplin Kurulu'na Şükrü Onat, Cengiz Yapıcı ve Mustafa Koç seçildi.