Hafta içi mesaisinde Avrupa'da sahne alan Aydın’ın Sultanları, CEV Challange Kupası 16’lı Finaller ilk turunda Bosnak Hersek temsilcisi OK Gacko'yu ağırladı.
Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu protokol tribününden takip etti. Mavi Beyazlıları, Avrupa sınavında taraftarları yalnız bırakmazken Aydınlı taraftarlar maç boyunca takıma destek verdi.
Maçın ilk setine Aydın Büyükşehir Belediyespor çok iyi başladı. Arka arkaya sayılar bulan Aydın BŞB, bir anda skoru 16-7’ye getirdi. Hücumdaki iyi oyununu setin sonuna kadar devam ettiren Aydın’ın Sultanları, ilk seti 25-14 kazandı.

EMİNE SAKATLANDI


İkinci setin başında misafir ekip 3-0'lık seri yakalarken Sultanlar çabuk toparlanarak 8-8'lik eşitliği sağladı. Bir pozisyonda sakatlık geçiren Emine Arıcı mücadeleye devam edemedi. Oyunda dengeyi kurduktan sonra üst üste sayılar alan Aydın BBSK, setin ortalarında 16-13 öne geçti. Rakibinin hücumda yaptığı hatalar nedeniyle setin sonlarında rahat sayılar alan Aydın Sultanları, ikinci seti de 25-18 kazanmasını bildi.

AVANTAJI ELİNE GEÇİRDİ


Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü setin ilk dakikaları 4-4 eşitlikle geçildi. Hücumda Ergül ve Merve ile etkili olan Aydın'ın Sultanları, bir ara rakibine 6 sayılık üstünlük kurdu. Bosna Hersek takımının maçın sonlarında farkı eritmesine izin vermeyen ve farkı daha da açan Aydın BBSK, seti 25-17 kazanarak maçtan 3-0 galibiyetle ayrıldı. Rakibine set veremeyen Mavi beyazlılar, Bosna Hersek'te 24 Kasım'da oynanacak rövanş öncesinde avantajı eline geçirdi.
Salon: Aydın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu
Hakemler: Erko Varblane, Bjorn Willems
Aydın Büyükşehir Belediyespor: Merve, Greta, Berra, Ergül, Emine, Güldeniz, Aslıhan, Anna, Ezgi, Duygu, Pelin
Antrenör: Alper Hamurcu
OK Gacko: Nikolina, Ana, Andela, Tamara, Jovana, Helena, Katarina, Ana Z., Snezana
Antrenör: Sasa Slijepcevic
Setler: (25-14), (25-18), (25-17)
Süre: Dk 71 (22, 25, 24)