Başarılı festival filminin Söke Galası büyük bir katılım ve protokol ile Söke Vali Recep Yazıcıoğlu Salonunda yapıldı. Galaya Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, AK Parti İlçe Başkanı Sibel Menderes, Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Devrim, Söke SGK Müdürü Abdullah Kabal, Kent Konseyi Başkanı Saliha Ondört, Yavuzlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yavuz, Söke Kadın Konseyi Başkanı Serengül Bulu, Söke Şaiirler Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, Kızılay Söke Başkanı Ertürk Küçükoğlu, Söke Özel Sınav Koleji Kurucusu Sevgi Oytun Ekim, Selcen Oytun Tolun, basın mensupları ve davetliler katıldı.
Galada Yapımcı Yönetmen Selami Taner’ in sanat hayatındaki 20. yılı kutlamasında plaket takdimi daha sonra filmde rol alan oyuncular ve teknik ekip ile katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

BİRÇOK FESTİVALDE ÖDÜL ALDI


Selami Taner senaryosu Abdullah Düğer tarafından yazılan Beyaz Bandanalı Çocuklar’ın 2021-2022 Ulusal ve Uluslararası Film Festivallerinde başarılarına her geçen gün bir yenisini eklediğini belirterek büyük bir başarının ve sevindirici haberin Sweden Boden İnternational Film Festival’den geldiğini, yarışmada yarı finalist olarak seçildiğini dile getirdi. Taner, dünyanın birçok şehrinde yapılan film festivallerine katılan Beyaz Bandanalı Çocuklar’ın 5 ülkeden film gösterim seçkiye kalarak takdir topladığını, birçok ülke festivalinin dikkatini çekmeyi başardığını ifade etti.

GALADA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK


Yönetmen Selami Taner film festival organizatörlerinin kendilerine ulaşarak ülkelerindeki festivallere katılmaları için teklif ettiklerini, bundan mutluluk duyduklarını ve bu katılımlar için görüşmelerin devam ettiğini Beyaz Bandanalı Çocukların Türkiye’yi, Aydın’ı ve çekildiği ilçe Söke’yi tanıtmaya ve temsil etmeye edeceğini söyledi. Selami Taner, filmin Kuşadası Gala’sının 29 Kasım Pazartesi günü saat 16:00’da İbramaki Sanat Galerisi’nde yapılacağının haberini paylaştı ve sırasıyla Aydın ve İzmir için gala tarihi belli olduğunda Meandros Film, Meandros Oyunculuk Ajansı, Söke Şehir Tiyatrosu sosyal medya sayfalarından paylaşacaklarını söyledi.

FİLMİN KONUSU


Filmde lösemili bir çocuğun iç dünyası, yaşadıkları ve ailesinin desteği hastalıkla yapılan örnek mücadele konu alınıyor. Filmin müziği ‘ Koştum’ şarkısı özel olarak İngiltere Londra’da yaşayan ses sanatçısı Ecem Uzgör, yapımcılığını Simon Q’keeffe tarafından yapıldı. Yönetmenliğini Selami Taner ve Barış Demirkaya’nın üstlendiği filme, Aydın Valiliği, Söke Kaymakamlığı, Söke Belediyesi, Kuşadası Belediyesi başta olmak üzere, birçok STK, iş insanları, kurum ve kuruluşlar destek verdi.

OYUNCULAR VE SET EKİBİ


Filmin oyuncu kadrosunda Hasan Kıvanç Akbay, Sevgi Son Sualp, Ercan Akbay, Gökçe Naz Yalmaç, Selami Taner, Uğur Gürses, Mustafa Evecan, Ramazan Çal, Gönül Sıla Besli, Alperen Çiçek, Hamdi Akgül, Nazım Yılmaz, Emine Yılmaz Atasever, Eylül Su Gökhan, Keramettin Temiz, Erkan Ceylan ve Kübra Altunlu yer alıyor. Set ekibi ise Yapımcı Selami Taner, Senaryo Abdullah Düğer, Yönetmenler Selami Taner, Barış Demirkaya, Görüntü Yönetmeni Barış Demirkaya, Sanat Yönetmeni Selami Taner, Yönetmen Yardımcısı Mert Öz, Müzik Ecem Uzgör, Işık Saygın Şakar, Ses Haluk Budak, Kostüm Piruzan İhhat, Reji Devamlılık Gönül Sıla Besli, Drone Operatörü Murat Yıldırım, Kurgu Baran Vardar’dan oluşuyor.