Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden tarafından 2012 yılından ilçeye yapılan 220 basamaklı renkli merdiven, özel gün çekimleri için tercih edilen yerlerden biri olurken, ilçe merkezinden çamlık piknik alanına ulaşımı da sağlıyor. Ayrıca Yenipazar’a özgü motiflerin kullanıldığı renkli merdivenin bir de hikayesi var. Bu hikayenin yazarı da yine Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden. Başkan Erden hikayede merdiven basamaklarını hayata benzetirken Yenipazar’ı yukarıdan izleme fırsatını kaçırmayın diyerek de bitiriyor merdiven hikayesini.

‘MERDİVEN BASAMAKLARINI HAYATA BENZETEBİLİRİZ’


Başkan Erden hikayesinde güzel olanın ancak zaman ayırarak fark edileceğini vurgulayarak, “Merdivenlerin yapıldığı yamacı doğal yapan ve tesisat altyapısından kaynaklanan zorunluluk nedeniyle merdiven eğim açısı ve basamak yükseklikleri standart yapılamamıştır. Bu standart olmayan merdiven basamaklarını hayata benzetebiliriz. Yaşadığınız hayatın anları da standart değildir. Yaşadığımız günlere baktığımızda, bazı basamakları kolay güle oynaya tırmandığımızı, bazı basamakları aşarken dizlerimizin zorlandığını hepiniz hatırlarsınız. Yaşadığınız ömür boyunca bu gerçekliği her insan yaşar. Ama her insan bu gerçekliği farklı yorgunluklarla yaşar. Bu yorgunluklar, herkesin hayatı yaşama hazzına bağlı olarak değişir” diyor.
Erden, “Hayatı hızlı yaşayanlar kendilerine, yakınlarına, annesine, babasına, karısına, çocuklarına, eğitime, bilime, kültüre, spora, sanata vakit ayırırken fazla tutumlu davranırlar, cimridirler. Çok tüketirler, az düşünürler. İşlerine karşı cömerttirler, fazla işkoliklerdir. Aman, ne olur, gökyüzünü, kuşları, çiçekleri, sevdiğimizin gözlerini, büyüklerimizin ellerini unutmayalım. Yavaşlık uyuşuk olmak, tembel olmak değildir. Doğru hızda çalışmak, doğru hızda yaşamaktır. Hayatı hedeflerine yönetmeyi reddetmiyoruz ama çok "varmak odaklı" olursanız yolculuğun keyfini yaşayamıyorsunuz. Güzel olanı, değerli olanı ancak zaman ayırarak fark edebiliyoruz. Ters gibi geliyor ama hedefe varmak için yavaşlamak şart. Durmak oyundan düşmek değil, yavaşlayın lütfen. Bizim merdivenleri de bunları dikkate alarak, yavaş yavaş tırmanın! Hızlı, telaşlı, acele ederek değil, yavaş, yanınızdaki kişilerle konuşarak merdiven kıyısındaki evlerin, kapıların, çatıların, çiçeklerin farkına vararak, evlerinin önünde oturan teyzelerle sohbet ederek Çamlık Piknik Alanına ulaşmaya çalışın. Hatta merdivenin ortalarına geldiğinizde durun, hem soluklanın hem de Büyük Menderes Nehri’nin suladığı o güzel ovayı. Yenipazar'ı yukarıdan izleme fırsatını kaçırmayın. Hızlı değil, hazlı günler” diyerek hikayesini sonlandırıyor.