ADÜ Turizm Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aziz Bostan, Rehberlik Bölüm Başkanı Abdullah Tanrısevdi, ATRO Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Sayın ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Celal Bostan, İsa Levent Gürçavdı, Çiğdem Vidinel, Mehmet Adıgüzel katıldı.

REHBERLİK DÜNYANIN EN SAYGIN MESLEĞİ


Söyleşide ATRO yönetim kurulu üyeleri öğrencilere, turizm sektörünün ve rehberliğin içinde bulunduğu durumu özetleyerek, kendi yaşadıkları kariyer gelişim lerinden ve yaşadıkları sektör tecrübelerinden bahsettiler. Rehberlik mesleğini icra ederek başarılı olmak isteyen öğrencilere kariyerlerini nasıl yönlendirmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundular. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Aziz Bostan, rehberlik bölümünde öğrencilere, turizm bilincine sahip, iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde ikinci bir yabancı dili bilen, Türkiye’yi tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla en iyi şekilde tanıyan ve tanıtan, iyi insan ilişkileri kurabilen, sosyal becerilere sahip, bilgi üretebilen, analitik düşünebilen, bilgiyi uygulamalara aktarabilen, sorun çözme, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş, değer katma, geliştirme, ilim, irfan, hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük, adalet gibi temel sosyal, milli ve evrensel değerlere sahip, liderlik ve temsil yeteneği olan nitelikli turist rehberi, araştırmacı, danışman ve yönetici adaylarını turizm sektörüne dolayısıyla topluma, ülkeye ve dünyaya kazandırmak olduğunu söyledi.

YILLAR GEÇSE DE HEYECANINIZI KAYBETMEYİN


Dünyanın en güzel mesleğinin rehberlik olduğunu söyleyen ATRO Başkanı Ozan Sayın, mesleğin en büyük olayının heyecan olduğunu bu nedenle heyecanlarını hiçbir zaman kaybetmemelerini isteyerek, "Hayat heyecanlarla dolu ancak rehberin heyecanı daha fazladır. Her turda yeni insanlar ve yeni yüzlerle karşılaşıyoruz. Okumanın ve öğrenmenin sonu yoktur. Bilgi hazinenizi yenileyerek genişletin ki her yönde gelişen dünyada bilgilerinize sadece dergi ve klasik kitaplardan değil araştırarak ve kendinizi sürekli geliştirerek sahip olmak sizleri iyi bir rehber yapacaktır. Hiçbir zaman yerinizde saymanıza müsaade etmeyen mesleğimizde sevgi, saygı, güleryüz ve sağlık sizler için çok önemlidir" dedi.
Söyleşi sonunda ATRO yönetim kurulu üyeleri öğrencilerden gelen soruları cevapladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.