ŞARKILAR SÖYLEYEREK ZEYTİN HASADI YAPTILAR

Kendilerine has tarzlarıyla yarışmada yer alan kadınlar, ellerine aldıkları tarım aletleriyle zeytin hasadı gerçekleştirdi. Büyük heyecana sahne olan yarışmada kadınlar, bir yandan şarkılar söyledi, bir yandan hasat yaptı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada kadınlar, gönüllerince eğlendi. Unutulmaz bir gün geçiren kadınlar, etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları vererek kadınlara yönelik şiddetin sona ermesini diledi. Yarışma sonunda toplanan zeytinler traktör yardımıyla fabrikaya götürüldü. En fazla zeytin toplayan grup ise hafta sonu düzenlenecek olan etkinlikte ödüllendirilecek.

“ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINA DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Festival hakkında açıklamalarda bulunan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “İlçemizin en önemli tarımsal ürünlerinin başında zeytin geliyor. Bu anlamda ilçemizde yaygın olan Organik Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali düzenledik. Festivalin ilk gününde kadınlarımız, tarlada zeytin hasadı gerçekleştirdi. Hem eğlendiler hem hasat yaptılar. Güzel bir etkinlik oldu. Festivalimiz, hafta sonu iki gün daha devam edecek. Tüm vatandaşlarımızı festivale bekliyoruz. Çine Belediyesi olarak zeytin ve zeytinyağına değer katmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

KUVAYİ MİLLİYE PARKINDA STANT KURULACAK

Festival, 20-21 Kasım günlerinde devam edecek. Cumartesi günü festival, kortej yürüyüşü ile başlayacak. Şenlikte, Uygun Aksoy, Nedim Atilla, Zeynep Delen Nircan, Oya Ayman, zeytin, zeytinyağı ve organik tarımın sorunları ve çözüm yolları üzerine söyleşiler yapacak. Bodrum Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin hazırladığı ‘Zeytinin delice yolculuğu’ adı verilen fotoğraf sergisi ilk kez Çine’de gösterime sunulacak. Doğa koruma, organik tarım, doğa ve çiftçi dostu tarım mücadelesine ömrünü adamış Victor Ananias, Ali Ekber Yıldırım, Uygun Aksoy gibi isimlerin asırlık zeytin ağaçlarına verilmesiyle oluşan ‘Zeytin Şükran Ormanı’nın açılışı da yapılacak. Zeytin ve zeytinyağı sektörüne mal ve hizmet üreten firmaların stantları ise Kuvayı Milliye parkında yer alacak.

DİL TENGİ VE ARTİSTA MÜZİK GRUPLARI SAHNE ALACAK

21 Kasım Pazar günü ise yine aynı parkta Dil Tengi ve Artista gruplarının yer alacağı konser, Serhan Asker’in sunduğu “Görkemli Hatıralar” programında Halk TV‘den canlı olarak yayınlanacak. Tüm vatandaşları şenliğe davet eden GünZeyDer başkanı Osman Aydın ise, “Bizler, Güney Ege’de 2009’dan bu yana organik sertifikalı, butik, kalite odaklı bir üretim modelinin alt yapısını kurmaya çalışıyoruz. 180 bin dönüm alanı, organik olarak sertifikalandırdık. Bu büyüklük, Akdeniz Zeytin Havzası’nın en kapsamlı organik zeytin alanı oldu. Güney Ege’de üretilen zeytinyağı gıda değerleri ve nefaset bakımından benzersiz nitelikler taşıyor. Zeytinyağımızı görünür kılmak için düzenlediğimiz şenliğe, uzun ve sağlıklı bir yaşam arayan, doğa ve çiftçi dostu bir tarımın mümkün olduğuna inanan herkesi bekliyoruz.” diye konuştu.