Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından yapılan estetik dokunuşlarla modern bir görünüme kavuşuyor. Yaptığı her çalışmayı sanatsal dokunuşlarla renklendiren Kuşadası Belediyesi ekipleri, son olarak Setur Marina karşısındaki müzisyen temalı parkın yapımını tamamladı. Parkın içerisinde yer alan 5 müzisyen heykeli vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.

MÜZİSYEN TEMALI YEŞİL ALAN

Proje kapsamında heykeltıraşlar Mustafa İşeri, Kadir İşeri ve Mehmet İşeri tarafından yapılan gitar, keman, kontrbas, arp ve saksafon çalan 5 müzisyenin heykeli Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından inşa edilen mini amfi tiyatroya yerleştirildi. Metal malzemeden yapılan ve 2 metre boyundaki heykeller 7 ayda tamamlandı. Parkın özgün peyzaj düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte Kuşadası, müzisyen temalı yeni bir yeşil alana kavuştu.

“MUTLULUK DUYUYORUZ”

Heykeltıraş Mustafa İşeri, eserlerinin Kuşadası’nda sergilenmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Kardeşlerimle beraber 14 yıldır Bodrum’da metal heykel yapıyoruz. Sayın Ömer Günel 2019 yılında atölyemizi ziyarete geldi. Kuşadası için yapmak istediğimiz heykel fikirlerimizi kendisi ile paylaştık. Bu süreç içinde karşılıklı iletişim ve görüşmelerimizin neticesinde Kuşadası için metalden bir orkestra heykeli yapmak için mutabık kaldık ve çalışmalara başladık. Heykellerimizi 7 ayda tamamladık. Amfi tiyatronun bitirilmesi ile orkestrayı Bodrum’dan getirip yerlerine monte ettik. Park, konumu ve peyzaj çalışması ile çok güzel oldu. Heykellerimiz montaj aşamasında birçok insanın beğenisini aldı. Sayın başkanımızın Ömer Günel’e ilgi ve alakası için teşekkür ederiz” dedi.

“SANATLA YEŞİLİ BİR ARAYA GETİRDİK”

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ise, “Yapımını tamamladığımız müzisyen temalı park vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyor. Sanatla yeşili bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli sanatçılarımız İşeri kardeşlere kentimize kazandırdıkları güzel eserler için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.