Ressam Firdevs Posacı’nın kurduğu atölyede, hobi olarak sanata gönül veren kadınların yaptığı eserler görücüye çıktı. Renkli Paletler Grubu’nun Efeler Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlediği Karma Resim Sergisi törenle sanatseverlere açıldı. Serginin açılışına İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı ile sergide eserleri yer alan grup üyeleri ve sanatseverler katıldı. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, sergide kıymetli eserlerin yer aldığını belirterek, “Bu güzel sergiye emek veren tüm sanatçı dostlarımızı kutluyor, tüm sanatseverlere sergiyi gezmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

HOBİDEN SANATSAL ESERLERE

Pandemi nedeniyle 2 yıldır açamadıkları sergiyi yeniden sanatseverlerle buluşturduklarını belirten ressam Firdevs Posacı, “Renkli Paletler Grubu’nu değişik meslek gruplarında çalışan ve hobi olarak sanata ilgi duyan kadınlar için oluşturduk. 2005 yılında birkaç kadınla başladığımız çalışmaları, son 7 yıldır kendi atölyemizde devam ettiriyoruz. Bu yıl atölye çalışmalarına 16 kadın katıldı. Pandemi nedeniyle birkaç yıl çalışmalara ara vermiştik. Bu aranın ardından yağlı boya eserlerimizi yeniden Aydın halkıyla buluşturmaktan mutluyuz. Sergiye olan yoğun ilgi bizleri motive etti. Önümüzdeki yıllarda da bu sergiyi devam ettireceğiz” dedi.

60 YAĞLI BOYA RESİM SERGİLENDİ

Konuşmaların ardından sergi kurdele kesilerek sanatseverlere açıldı. Ressam Firdevs Posacı ve sergide eserleri bulunan kadınlar, sergiyi gezen davetlilere eserleri hakkında bilgi verdi. Sergide Firdevs Posacı, Aygül Targal, Başak Bostancıoğlu, Belma Çokpınar, Canten Tataroğlu, Duygu Aslankunt, Dilek Gürcün, Duru Gürcün, Güher Ulamaç, Hikmet Yavuzak, Huriye Toksözlü, İlknur Tunaboyu, Leyla Özkısacık, Özlem Özgün, Selda Şen, Şengül Barutça ve Zeynep Akhan’a ait 60 yağlı boya eser yer alıyor. Sergi, 19 Kasım’a kadar gezilebilecek.