Akdeniz zeytin havzasının hem üretici sayısı hem de sertifikalandırılan tarım arazileri bakımından en kapsamlı organik tarım projesini hayata geçiren Çine, 20-21 Kasım günlerinde ‘Organik Zeytin Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. GünZeyDer, Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik, yarın sabah saat 09.30’da gerçekleştirilecek olan zeytin toplama yarışması ile başlıyor. Cumartesi günü şenlik etkinlik programı şenlik kortej yürüyüşü ile başlayacak.

ZEYTİN ŞÜKRAN ORMANI OLUŞTURULDU

Şenlikte, Uygun Aksoy, Nedim Atilla, Zeynep Delen Nircan, Oya Ayman zeytin, zeytinyağı ve organik tarımın sorunları ve çözüm yolları üzerine söyleşiler yapacak. Bodrum Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin hazırladığı ‘Zeytinin delice yolculuğu’ adı verilen fotoğraf sergisi ilk kez Çine’de gösterime sunulacak. Doğa koruma, organik tarım, doğa ve çiftçi dostu tarım mücadelesine ömrünü adamış Victor Ananias, Ali Ekber Yıldırım, Uygun Aksoy gibi isimlerin asırlık zeytin ağaçlarına verilmesiyle oluşan ‘Zeytin Şükran Ormanı’nın açılışı da 20 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Zeytin ve zeytinyağı sektörüne mal ve hizmet üreten firmaların stantları ise Kuvayı Milliye parkında yer alacak.

DİL TENGİ VE ARTİSTA MÜZİK GRUPLARI SAHNE ALACAK

21 Kasım Pazar günü ise yine aynı parkta Dil Tengi ve Artista gruplarının yer alacağı konser, Serhan Asker’in sunduğu ‘’Görkemli Hatıralar ‘’programında Halk TV‘den canlı olarak yayınlanacak. Şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan GünZeyDer başkanı Osman Aydın, “Bizler, Güney Ege’de 2009’dan bu yana organik sertifikalı, butik, kalite odaklı bir üretim modelinin alt yapısını kurmaya çalışıyoruz.180 bin dönüm alanı, organik olarak sertifikalandırdık. Bu büyüklük, Akdeniz Zeytin Havzası’nın en kapsamlı organik zeytin alanı oldu. Güney Ege’de üretilen zeytinyağı gıda değerleri ve nefaset bakımından benzersiz nitelikler taşıyor. Zeytinyağımızı görünür kılmak için düzenlediğimiz şenliğe, uzun ve sağlıklı bir yaşam arayan, doğa ve çiftçi dostu bir tarımın mümkün olduğuna inanan herkesi bekliyoruz.” dedi