2005 yılında Avrupa’da kurulan ve Türkiye’nin 2009 yılında dahil olduğu öğrenci merkezli etkinliklerle akademik ve sosyal başarının arttırılmasını hedefleyen bir platform olan eTwinning’in etiketlerini önemsediklerini belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, ekibini başarısından dolayı kutladı.

TÜRKİYE AVRUPA BİRİNCİSİ OLDU


Ulusal ve Avrupa standartlarına ulaşan projelere her yıl ‘Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi’ verildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, “Başarının simgesi olan bu etiketler, öğretmen ve öğrencilerin çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve ilgili okulun Avrupa'daki okullar ile işbirliği çalışmasında kalitesini teyit etmektedir. İşbirlikçi öğrenme projesi olan eTwinning, Avrupa ülkeleriyle okul ortaklığının kurulması, ulusal ve uluslararası iletişim ve işbirliği oluşması açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda ülkemiz 2021 yılında “Avrupa Kalite Etiketleri”nin yüzde 57’sini alarak Avrupa’daki 43 ülke içerisinden 1.’inci sırada yer almıştır” dedi.

REKOR ARTIŞ


Aydın’ın 2018 yılında eTwinning Kalite Etiketi sayısı toplamda 42 iken göreve geldiği 2019 yılında ise 98’e ulaştığını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Okumuş, “2020 yılında Aydın ilimiz, 510 Kalite Etiketi ile ödüllendirilirken 2021 yılında ise toplamda 710 kalite etiketi alarak başarı grafiğini 2018 yılına göre bu 3 yıllık süre periyodu içinde yüzde 1590 oranında arttırmayı başarmıştır’’ diye konuştu.
Okumuş, “Aydın'ımızın bu başarılı sonuçlara ulaşmasında emeği geçen Aydın eTwinning ekibine, okul yöneticilerine, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diyerek, öğretmenlerin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini ve bu çalışmaların devam etmesi adına öğretmenlere tüm imkânları sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.