Aşı kartı kontrolleri yüzünden 15 dakika gecikmeyle başlayan maçta Ortakçıspor atak bir oyun sergiledi. 4'üncü dakikada Yasin Yıldırım ile gole yaklaşan ev sahibi ekip 11'inci dakikada günün yıldızı Hasan Metin Çetin ile fırsattan yararlanamadı. Ortakçıspor mücadeleci oyununun meyvesini 15'inci dakikada Yasin Yıldırım ile alıp 1-0 öne geçti. 18'inci dakikada Cavit Uzun'un attığı golle skor 2-0 oldu. 23'üncü dakikada ceza sahasında elle oynama gerekçesiyle Atçaspor lehine penaltı kararı verildi. Penaltı kararına itiraz eden Ortakçıspor antrenörü sarı kartla cezalandırıldı. Penaltıya sebebiyet veren Muzaffer Deniz Erdoğan'ın ellerinin vücuduna yapışık olduğu yorumları yapılırken hakemin kararı tribünlerin tepkisini çekti. Kazanılan penaltıyı kullanan Mehmet Sevim skoru 2-1 yaptı. Devrenin sonlarına doğru 45'te Hasan Metin Çetin, 16 yayının önünden jeneriklik gol atıp skoru 3-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI FARK AÇILDI


İkinci yarı başlar başlamaz sol kanattan güzel bildirme yapıp golünü atan Hasan Metin Çetin skoru 4 -1 yapıp rakibin direncini kırdı. İki takım da karşılıklı ataklar yapmalarına rağmen bir süre gol atmaya muvaffak olamadı. 77'nci dakikada oyuna ikinci yarı giren Barış Kahyaoğlu maçın skorunu tayin eden 5'inci golü attı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maç 5-1 Ortakçıspor'un üstünlüğü ile sonlandı.

MAÇTAN NOTLAR


Maçta fauller ve itirazdan Ortakçıspor'da 3, Atça Belediyespor'da 2 kişi sarı kart gördü. Güzel bir havada oynanan maçı yaklaşık 200-250 kişi takip etti. Kurtuluş Stadı’ndaki Pamukörenspor-Kardeşköyspor maçı dolayısıyla seyirci sayısı az olsa da güzel oyun, gelenleri memnun etti. Sahip olduğu sağlık belgesi ile maçlarda Sağlık Görevlisi olarak görevlendirilen Buharkent Stat Sorumlusu Haluk Deniz, maçta her iki takım oyuncularına yaşadıkları sakatlıklarda anında müdahale edip seyircilerden alkış aldı.