Efeler ilçesi, Kadıköy Mahallesi, Kadıköy Sokak, numara 2 adresinde faaliyet gösteren Şimşek Kömür işletmesinin sahibi Mahmut Şimşek, geçen yıla göre kömür fiyatlarının çok arttığını söyledi. Rusya ile Çin arasında yaşanan enerji krizinin kömür piyasasını olumsuz etkilediğini belirten Şimşek, "Dolardaki artış ile birlikte özellikle ithal kömür fiyatları çok arttı. Bu artıştan etkilenen yerli kömür fiyatları da yükselişte" ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN ÜŞÜYEREK, MAĞDUR OLMALARINI İSTEMİYORUZ”

Şimşek Kömür olarak yaz sezonunda firmalardan yüklü miktarda yerli ve ithal kömür aldıklarını dile getiren Şimşek, "Depomuzda şu anda yerli ve ithal kömürümüz mevcut. Soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın üşüyerek, mağdur olmalarını istemiyoruz. Bundan dolayı kömürlerimizi, dolardaki artışa inat, en uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza sunuyoruz. Piyasaya göre yaklaşık 30-35 dolar aşağı fiyatlara kömür satıyoruz" dedi.

ÜCRETSİZ BACA VE KAZAN TEMİZLİĞİ

Bireysel müşterilere, apartmanlara, sitelere, rezidanslara, yurtlara ve çeşitli iş yerlerine kömür verdiklerini ifade eden Şimşek, "Peşin ve taksitli satışımız var. Tüm kredi kartlarına, taksit imkanı sunuyoruz. Kömürü adrese teslim ediyoruz. Nakliyesini, hamallık işini ve sezon sonu kül alımını yine ücretsiz olarak biz gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her kömürcünün yapmadığı kazan ve baca temizliğini ücretsiz yapıyoruz. Bu ücretsiz hizmetimizden, 10 ton ve üzerinde kömür alan herkes faydalanabilir" dedi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ

Yerli ve ithal kaloriferlik ve sobalık kömür çeşitlerinin yanı sıra odun ve prina satışı da yaptıklarını anlatan Şimşek, ellerinde Aydın Linyit, Soma, Şahkar, Isıyak, İzyak, Süper Enerji, Safyak ve Karyak markalı kömürlerin bulunduğunu söyledi. Şimşek, kömür, odun ve prina almak isteyen vatandaşların kendisine ’05435090509’ numaralı telefondan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.