Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Aydın Şube Sekreteri Funda Akdeniz, eğitim alanında yıllardır yaşanan sorunların salgın sürecinde daha da ağırlaştığını söyledi. Okulların ara tatile girdiğini hatırlatan Akdeniz, yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılan eğitim öğretim yılının, eğitimi yıllarca geriye götüren uygulamalara sahne olduğunu öne sürdü.

“OKULLAR VİRÜSÜN KULUÇKA ALANI HALİNE GETİRİLDİ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) salgın ile ilgili neredeyse hiçbir tedbir almadan okullarda yüz yüze eğitime geçtiğini ve okulları virüsün kuluçka alanı haline getirdiğini iddia eden Akdeniz, “ Türkiye genelinde 2 bin 500 civarında sınıf karantinaya alınmış durumdadır. Ancak MEB okullarda yaşanan vakalar ve karantinaya alınan sınıflarla ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşmamakta, süreci şeffaf yönetmemektedir. Okulları ‘maske-mesafe-hijyen’ tabelalarıyla donatıp, okullarda maske dağıtmaktan, mesafeleri kalabalığa engel olacak şekilde ayarlamaktan, hijyen malzemeleri temin etmekten aciz bir yönetim, milli eğitimimizden bir yılı daha çalmak üzeredir” dedi.

“SORUNLARI HALININ ALTINA SÜPÜRMEKTE”

Sorun ve eksiklerin okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve emekçilerin iyi niyeti ve özverisiyle çözüldüğünü ve giderildiğini anlatan Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yardımcı personeli olmayan okullar, boya badanası bitmeyen okullar, temizliği yapılamayan tuvalet ve derslikleri görmeyen Sayın Bakan sorunları halının altına süpürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı görevini yapmayıp sorumluluktan kaçarak sorunların çözümünde öğretmen, öğrenci ve veliyi karşı karşıya getirmektedir.”

"EĞİTİM YÜZ YÜZE DEVAM ETMELİ"

“Öğrencilerimizin bir yılı daha çalınsın, biz eğitimcilerin bir yıllık emeği daha boşa gitsin istemiyoruz. Eğitim, yoksul öğrencilerin yok sayılacağı şekilde uzaktan değil, okuldaki herkesin sağlığı hesap edilecek şekilde yüz yüze devam etmelidir” diyen Akdeniz, kış aylarında ortaya daha vahim tabloların çıkmaması için Milli Eğitim Bakanlığı’nı gerekli adımları derhal atmaya çağırdı.