Aydın Gençlik Merkezi’nde kahvaltı düzenleyen İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Aydın’da yürütmüş olduğu faaliyetleri yerinde tanıtıp, yapılacak projeler hakkında gazetecilere bilgilendirmede bulundu.

GENÇLİK MERKEZİ’NDE ETKİNLİK YELPAZESİ GENİŞLEDİ

Aydın Gençlik Merkezi’ni birçok spor ve sanat faaliyetinin yürütüldüğü bir merkez haline getirildiğini dile getiren Fillikçioğlu, “Kitap kafe çocukların ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği, kitap okurken ücretsiz çay veya kahve içebileceği bir dinlenme alanı olarak tasarlandı. Bunun yanı sıra bir tane has odamız var. Burada da gençler ders çalışabilir, sohbet edebilir, arkadaşlarıyla sanatsal etkinlikler yapabilir. Aydın Gençlik Merkezi’ne gelenler Dini Bilimler Atölyesi’nden Modern Dans, Halk Oyunları, Bağlama, keman, judo, tekvando, boks, havalı tabancasına kadar her türlü spor, sanat ve kültürel etkinliği yapabilir. Sanat çalışmalarından halk oyunlarına kadar akla gelebilecek her türlü etkinliğimiz burada mevcut” dedi.

DENE YAP ATÖLYESİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Dene Yap Atölyesi’nin çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını ortaya çıkaracağını belirten Fillikçioğlu, şunları söyledi: “Dene yap atölyesi, çocukların yaratıcılıkları ortaya çıkartabilecekleri bir atölye. Burada çocuklar, Fen ve Bilimle ilgili tüm yeni gençler buradan çıkabilecek. İHA, SİHA, robotik çalışmalar ile buranın çocukları büyük deneyimler kazandıracağına inanıyoruz.”

BAL TAKIMLARI İÇİN 2 YENİ SAHA YAPILACAK

Aydın’ın spor alanındaki eksiklerini tespit ederek yatırımları planladıklarının altını çizen Fillikçioğlu, “Göreve geldikten sonra ilk 6 ay içerisinde ilde spor alanında neler eksik olduğunu tespit ettirdim. Aydın’a 10 tane yarı olimpik yüzme havuzu kazandırıldı. Üniversite içerisinde Genç Ofis’i açtık. Ortaklar’a Genç Ofis açıyoruz. İlçelerde spor alanlarını yenileyemediğimiz birkaç ilçe kaldı. Önek veriyorum Sultanhisar’da hiçbir spor tesisimiz yok. Sadece Atça Stadı var. Bir spor salonu ve gençlik merkezi olması lazım. Önümüzdeki hafta Sultanhisar Gençlik Merkezi için ihale yapacağız. Karpuzlu’da spor salonu eksiğimiz bulunuyor. Oraya bir spor salonu yapacağız. Aydın’da tek bir spor salonu vardı. Mimar Sinan belediyenin. 3 bin 500 kişilik il merkezine spor salonu yapacağız. Ödeneği ayrıldı. Yeri olarak yeni otobüs terminalinin arka kısmında spor salonu yapılacak” diye konuştu.

ADNAN MENDERES ‘YAŞAYAN STADYUM’A DÖNÜŞECEK

Fillikçioğlu, “Adnan Menderes Stadyumu’nun yaşayan bir stadyuma dönüşecek. Maraton tribünü komple sökülecek. Yeniden bölümler düzenlenecek. 7 gün 24 saat vatandaşların kullanabileceği bir stadyum olacak. Maraton tribünün alt kısmına fitness salonu, kafetarya gibi alanlar oluşturulacak. İnsanlar orada spor yapabilecek. Kardeşköy’de TOKİ konutlarının yanında bir alan var. Orada biz Bölgesel Amatör Lig maçlarının yapılabileceği, soyunma odaları, 500 taraftar kapasiteli bir saha yapacağız. Serçeköy’de yer tahsis yapıldı. BAL maçlarının yapılabileceği bir saha için önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkacağız. 11 portatif yüzme havuzu sözü vermiştik Bu sayıyı geçtik” diyerek spor yatırımlarında kentin iyi seviyeye ulaştığını ve bu yatırımlarla olimpiyatlarda mücadele edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

ÖĞRENCİLER BARINMA SORUNU YAŞAMIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurtlarına tüm kız öğrencilerinin yerleştiğini söyleyen Fillikçioğlu, “Kız öğrencilerinin tamamı Aydın’da yurtlara yerleşti. Erkek öğrencilerin barınmasında bir sıkıntımız vardı. Onları da Nazilli’deki öğrenci yurtlarına gönderdik. Bu yıl Nazilli’ye 300 civarında öğrenci geldi. Kapasitesi 1000 kişi olduğundan bazı erkek öğrencileri Nazilli’de yurtlara yerleştirdik. Sultanhisar’da boşluk vardı oraya yerleştirdik. Yeni yurdun arka kısmında yeni erkek yurdunun temeli atıldı. Önümüzdeki yıl bu öğrenci yurdu hizmet vermeye başlayacak. Koçarlı’daki yurdun yıkımına başlandı. İhaleye çıkılarak yeni bir yurdun yapımına başlanacak” ifadelerini kullandı.