Nazilli’de mahalle sorunlarını dile getiren muhtarlarımızla her hafta ‘Muhtarlar Konuşuyor’ haber dizimizde birlikte olmaya devam ediyoruz. Bu hafta haber dizimizin konuğu Nazilli Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk ile birlikteyiz. Mahalle sorunları ve yapılan çalışmaları anlatan Muhtar Öztürk, “Mahallemizin sorunlarını elimizden geldiğince çözmeye ve onların sesi olmaya devam ediyoruz. Daha güzel bir Yeşil Mahalle için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘MAHALLEMİZİN YÜZDE 90’INA DOĞALGAZ DÖŞEMESİ YAPILDI’

Nazilli Yeşil Mahalle Muhtarlığında yaklaşık 2,5 yıldır muhtarlık koltuğunda olan Öztürk, yapmış olduğu çalışmalarla mahalle sakinlerinin takdirini toplamaya devam ediyor. Öncelikle yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Muhtar Öztürk, “Bizler mahalle sakinlerimizin sesi oluyoruz, siz Aydın Ses Gazetesi olarak bizlerin sesi olduğunu için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimde mahallenin yüzde 50’sinde doğalgaz vardı. Şu anda yaptığımız çalışmalar sonucunda mahallenin yüzde 90’ı doğalgaz kullanıyor. Çok az kısmında kaldı inşallah oraları da bitireceğiz. Ayrıca Turan Mahallesi pazar yerindeki Dere köy çayının üzerine köprü çalışması için DSİ yapmış olduğumuz görüşmeler olumlu cevap aldık. 2022 programında köprü sözü aldık. Bu köprü olursa hastane bölgesindeki Atatürk Bulvarı üzerindeki trafiği yüzde 40 hafiflemiş olacak. Bununla ilgili AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim uğraştılar kendisine çok teşekkür ediyorum. AK Parti İlçe Başkanım Mustafa Abak da bizlerin sorularını çözmek için her zaman yanımızdalar. Bir de Bakanlığımızın yapmış olduğu bir halı saha projemiz vardı. İlçemiz Nazilli’de 10 tane köye halı saha yapılacak ödenekleri çıktı. Merkezde ilk Yeşil Mahalle var. Onun sözünü aldık yerini de aldık. İnşallah en kısa zamanda çalışmaları başlayacak. Kışın özellikle Yeşil Mahallemizin Eğriboyun Mezarlığını tarafı dağlardan gelen yağmur suyundan dolayı sel oluşuyordu. Oraya set oluşturuldu. Orada çalışma var” dedi.

‘ÖZLEM BAŞKANIMIZA VE DAİRE MÜDÜRÜ EKİPLERİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekipleriyle uyumlu şekilde çalıştıklarını ve mahalledeki birçok sorunu çözdüklerini ifade eden Öztürk, “Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı mahallemize şehir içi minibüsü hizmet vermeye başladık. Vatandaşımızın yükünü bir nebzede olsa da hafiflettik. Bizim bir dediğimizi iki etmeyen Aydın Büyükşehir Başkanımıza ve tüm daire müdürlerine çok teşekkür ederim. 7 numaralı hat KYK yurdunun oradan girip 1872, 1857, 1859 ve 1856 sokaktan Çınarlı kahvelerinin olduğu yerden hastane tarafına gidiyor. Şehir içi minibüsleri 1863, 1864 ve 1865 nolu sokaklara da hitap ediyor. Mahallenin rahatlıkla ulaşabileceği güzergah oldu. Ayrıca yine ASKİ ekipleri, başta 809 Sokak olmak üzere yaklaşık bin metre yağmur suyu hattı yapımını gerçekleştirdi. Mahallemizde uzun yıllardır sağanak yağışlar sonrası ortaya çıkan yağmur suyu sorunuyla ilgili olarak çözüme ulaşmış olduk. 8 aylık yapım işi olan 1 milyon 600 bin liralık yatırım, Büyükşehir Belediyesi’nin özverili çalışması ile 6 ay gibi bir sürede tamamlandı. Okula giden çocuklar, işe giden kadınlar bu yolda yürürken büyük zorluk yaşıyordu. Sağanak yağışlarda evimize su dolmasına alıştık ancak yoldan araçlar geçerken bile evimizin içine su dolmasına neden oluyordu. 10 yıldır büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyeti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu sayesinde en kısa zamanda ortadan kalktı. Başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na, özellikle daire müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Daire müdürleri o kadar hassas ki, toplantıda olsalar bile bize mutlaka dönüş sağlıyorlar. Yardımcı oluyorlar. İşimize verdikleri tarihte işlerine başlıyorlar” diye konuştu.

‘TAŞ DÖŞEMESİ BEKLEYEN SOKAKLARIMIZ MAHALLEMİZE YAKIŞMIYOR’

Nazilli Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara da değinen Öztürk, “Nazilli Belediyesi 1636 sokağımıza taş döşendi. Gerçekten kötü bir sokağımızdı.172 sokağımıza yine bir taş döşemesi yapıldı. Belediyemizden eksik kalan sokaklarımıza taş döşemesini istiyoruz. O sokaklarımız ise şöyle; Aqua sitesinin olduğu yerde 680 sokakta 125 hane var ama yolları yok. Yolları olmadığı gibi ışıklandırmaları yok. Orasını yaklaşık 2 yıldır söylüyoruz ancak hiçbir çalışma başlamadı. 1759,1862,717,664,1886,1918,1863,1893,684,1865,721,1913,781,1869, buralar hep toprak yol. Biz buralar için Nazilli Belediyemize gerekli dilekçelerimizi verdik inşallah en yakın zamanda çözülür. 1897 sokakta park yapımı mahalle bekliyor. Biz Nazilli’nin üçüncü büyük mahallesiyiz ve gerçekten bu sokaklar bize yakışmıyor. En kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz. Mahallemizin bazı bölgelerindeki çocuk parklarının oyun alanlarında çocukların zarar göreceği şekilde yapılması gereken tadilatlar var. Orada çocuklar oynuyor. Plastik kırılmış parçalar değişecek. En küçük parça 2,5 yıldan bu yana parçalar gelecek. Aileler mahalledeki parkta çocuğunu oynatmaya korkuyor” şeklinde konuştu.

‘ORGANİK PAZAR YERİ İÇİN ONAY BEKLİYORUZ’

Yeşil Mahalle’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan okul sorununun ise önümüzdeki günlerde çözüleceğinin müjdesini veren Öztürk, “Gazi Mustafa okulumuz bizden önceki muhtarımızda hastaneye devredilmiş. Okul orada işgalci durumunda duruyormuş. En son biz göreve gelmeden yıkım kararı çıkıncaya kadar tahliye edilmek zorunda kalındı. Yer arıyoruz inşallah yüzde 80 çözdük sayılır. Tam kesinleşmeden müjdeyi vermek istemiyorum. Ödeneği her şeyi hazır sadece yer sorununu çözmeye çalışıyoruz. Yeşil Mahallemiz ilçemizin üçüncü büyük mahallesi. Buraya vatandaşımız pazar yeri istiyor. Pazar yeri girişimlerimiz var Özlem Başkanımızla önümüzdeki günlerde randevu alıp pazar yeri için görüşmelerimizi netleştireceğiz. Pazar yeri için yerimiz belli sadece onay bekliyoruz. Yeşil Mahalledeki pazarımızı organik pazar yeri olacak. Köylümüz ürettiği doğal ürünleri getirecek. İnşallah en yakın zamanda pazar yerimize kavuşacağız” diye konuştu.