CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Söke Karina Dalyanı’nda bakanlığın açtığı ve sonrasında iptal ettiği ihaleyle ilgili olarak TBMM’de konuşma yaptı. Bölgenin ranta kurban gitmemesi için, Sökeli vatandaşların menfaatleri doğrultusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye girmek amacıyla dosya aldığını ifade eden CHP’li Tezcan, Aydın Büyükşehir’in dosya almasının ardından bakanlığın ihaleyi iptal ettiğini söyledi.

“BÖLGEYİ, YANDAŞ ÖZEL ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKMEYİ PLANLIYORLAR”

Milletvekili Tezcan, konuyla ilgili meclisteki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kendi seçim çevremde çok ilginç şeyler yaşıyoruz. Orada da vatandaş Söke ilçesinde Doğanbey ve Tuzburgazı eskiden beldeydi, şimdi mahalle oldu. Mahallesinde Karina Dalyanı’nda alın teriyle ekmeğini çıkarmaya çalışan vatandaşlarımız var. 1972 yılından bu yana Karina Dalyanı, o bölgenin halkı tarafından işletilir. Onlar çalıştırırlar. Onlar ekmek paralarını kazanırlar. Şimdi orayı bazı yandaş özel şirketlere peşkeş çekmeyi planlıyorlar. Bununla ilgili daha önce basın toplantıları yaptık. Hazırlıklar yapmışlar, halkın elinden alacaklar, yandaş şirketlere Karides Çiftliği adı altında oraya verecekler. Bu planlama devam ediyor. Önceki gün ihalesi vardı. Oraya peşkeş çekmek için, vatandaş alamasın diye yüzde 350 arttırdılar. Kira bedelini yüzde 350 arttırdılar, bir de dediler ki ‘Peşin ödeyeceksiniz.”

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞIN YANINDA”

“Vatandaş sahipsiz gücü yetmiyor, alamayacak.” diyen Tezcan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yandaşa onu tereyağından kıl çeker gibi verecekler ama bir şeyi hesap edemediler. Aydın’da Söke’de Doğanbey ve Tuzburgazı halkının yanında, üreticinin yanında, çiftçinin yanında duran, Aydın Büyükşehir Belediyesi var. Siz misiniz bu tuzağı kuran dedi, bu tuzağı ben bozarım diye gitti, 9 Kasım günü dosya aldı, ilan etti, ‘Ben giriyorum, ben alacağım ve Söke halkını ranta kurban etmeyeceğim’ dedi. Ne oldu, iktidar rant konusunda kararlı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, 9 Kasım sabah dosyayı aldı, bakanlık ise öğleden sonra ihaleyi iptal etti. Elimizden gidiyor diye iptal ettiler. Ne yaparsanız yapın, rant yiyicilerle hangi ortaklar içerisine girerseniz girin, Aydın’da olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde Millet İttifakı’nın belediyeleri, halkı sahip çıkmaya devam edecek.”