Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş, o gün Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla 'Atamızın Yolundayız' isimli bisiklet turu düzenledi. Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen tura katılan 19 bisikletli, Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı'ndan yola çıktı.

BİSİKLETLİLERE DESTEK BÜYÜKŞEHİR’DEN


Bisikletlilerin bu yolculukta en temel ihtiyaçları olan araçların temini ise Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği bir otobüs ve bir pikap yolculuk boyunca bisikletlilere eşlik etti. Pikap, bisikletlilerin taşınmasını ve sürüş sırasında konvoyun güvenliğini sağlarken otobüs ise acil durumlar, dinlenme, eşyaların muhafazası ve konaklama noktalarıyla güzergah arasındaki ulaşımı sağladı.

“ÖNEMLİ OLAN O YOLUN UZUNLUĞU YA DA KISALIĞI DEĞİL, HİSSETTİRDİĞİ DUYGULARDIR”


Bu güzel etkinliğe destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ata’mızın huzuruna çıkmak için önemli olan o yolun uzunluğu ya da kısalığı değil, hissettirdiği duygulardır. Arkadaşlar ne mutlu ki bunu başardılar ve sağlıklı bir şekilde tamamladılar. Ata’mızın huzuruna teslim edilen Türk Bayrağı ve Aydın toprağı için bisikletlilere teşekkür ederiz. Desteğimiz onlarla olmaya devam edecek.” dedi.

“O’NA DOĞRU ZORLU YOLLARI AŞMAK AYRICA BİR ONUR VE GURUR VERDİ”


630 kilometrelik uzunluğundaki Aydın-Ankara yolunu pedal pedal aşan bisikletliler, planlanan doğrultuda beşinci gün Anıtkabir’e ulaştı. Zorlu ve güzel yolculuk yaptıklarını kaydeden Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Hümeyra Yıkılmaz, “Derneğimizin 12 yıldır yaptığı ‘Ata’mızın Yolundayız’ etkinliğine biz de Aydın’dan 7 yıldır katılıyoruz ve çok güzel bir şekilde başarıyoruz. Bu yıl 7’ncisi için 19 arkadaşımız ile birlikte 7 Kasım Pazar günü pedallamaya başladık. İlk gün Denizli’de ikinci gün Sandıklı’da, üçüncü gün Emirdağ’da dördüncü gün Polatlı’da ve beşinci gün 630 kilometreyi tamamlayarak pedal pedal Ata’mıza geldik. O’na doğru zorlu yolları aşmak ayrıca bir onur ve gurur verdi. Aydın’dan Ata’mıza temsilen bir bayrak ve bir avuç toprak getirdik. Ata’mızın huzurunda duygu dolu anlarla teslim ettik. Aydın Büyükşehir Belediyemiz bize otobüs ve pikap vererek çok büyük bir destekte bulundu. Pikap yolda giderken hem güvenliğimizi sağlıyor hem de eşyalarımızı taşıyor. Araç desteği için başta Özlem Çerçioğlu olmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

AİLECEK ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR


Zorlu yolu birlikte kat eden Doğan ailesi, uzun bir yolculuğa anılarını da kattı. Anıtkabir’i ilk defa ziyaret edecek olan oğlu Emre Doğan, “Bu tura ilk defa katıldım ve Anıtkabir’e de ilk defa geliyorum. Yolculuğun heyecanı aylar öncesinde başlamıştı. Allah’a şükür kazasız, belasız bir şekilde geldik. Aydın Bisikletliler Derneği’nin organizasyonunda geldik, Aydın Büyükşehir Belediyesi iki araçla bu yolculuğa destekte bulunuyor. Bu destekler bizi daha çok teşvik ediyor. Teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuşurken Dr. Ali Doğan, “Gururluyum. Ata’mızın huzuruna gelip saygı sunmak çok mutluyuz. Kelimelerle tarif edilebilecek bir duygu değil. Yorulduk ama değdi.” dedi. Nurgül Doğan ise, “Dördüncü gelişim oldu, gayet iyi geçti. Gururluyum.” ifadelerini kullandı.