Binlerce yıldır Yörük kültürünün en önemlilerinden biri olan deve güreşi 21 Kasım’da Umurlu’da başlıyor. Sezon öncesi Nazilli Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği, Sümer’de bulunan Deve Güreşi Sahası’nda 5 bin kişilik keşkek hayrı gerçekleştirdi. Geceden bu yana kaynayan ve dövülen keşkekler, davetlilere ikram edildi. Yeni sezonun birlik, beraberlik içinde ve sorunsuz geçmesi için emekli İmam Hatip İsmail Düzyol dualar okudu. Nazilli Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Veli Koçan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen hayır mevlidine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sevindikli Mahalle Muhtarı Zeki Açık, muhtarlar, deve güreşi meraklıları ve vatandaşlar katıldı.

“GELENEĞİ YAŞATMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”


Deveciliğin memleketin güzel değerlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Deve güreşleri Yörük geleneğinin temel taşlarından bir tanesi. Bunu hep birlikte yaşatmaktan çok mutluyuz. Emek veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Güzel tesisler yapıldı. Biz de bu kültürün yaşatılması adına ciddi faaliyetler yürütüyoruz. 2020 yılında düzenlediğimiz güreş, yapılanların arasında en iyi 2’nci seçildi. İnşallah bu kültürü, yaşatarak yarınlara taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”


Deve güreşlerinin 21 Kasım’da başlayacağını ifade eden Nazilli Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Veli Koçan, “Birlik ve beraberliği sağlamak için hayır düzenledik. Güreşler 21 Kasım’da Umurlu’da başlıyor. Nazilli güreşimiz de 20 Şubat’ta herkesi bekliyoruz. Yeni sezon hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.