Siirt'ten TBMM'yi ziyaret etmeye gelen şehit ve gazi yakınlarının eşlik ettiği Yavuz, düzenlediği toplantıda Türkkan’a tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Dünyada hiçbir ülke terörün acısını Türkiye kadar yaşamadı. Ülke olarak, cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne terör örgütlerinin saldırılarıyla hep mücadele etmekteyiz. Nitekim çok yakın tarihte, PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin girişimleri bertaraf edilmiştir."

BİZİM İÇİN KUTSALDIR


Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde atılan kararlı adımlar sayesinde, tüm hain girişimlerin sonuçsuz kalmaya devam edeceğini vurguladı. Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğine dikkati çeken Yavuz, "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bekası için 7 gün 24 saat görev yapanların kıymeti bizim için kutsaldır. Görevinin kutsallığını, kendi canından aziz bilen askerimiz, polisimiz, korucumuz bizim şükranlarımızdır. Bu hassasiyetimiz, görevimizin ötesinde en kalbi duygumuzdur, inancımızdır" diye konuştu.

KARA LEKE


İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın, bir şehidin yakınına takındığı tavrı eleştiren Yavuz, "Bu olay, gereği yapılmadığı takdirde, Lütfü Türkkan'ın mensubu olduğu İYİ Parti'nin siyasi tarihimize düşürdüğü kara bir leke olarak kalacaktır" ifadesini kullandı.
 

ACI VERİCİ


Türkkan'ın tavrı nedeniyle özür dilediğini ancak şehit aileleri ve şehit yakınından özür dilemediğine dikkati çeken Yavuz, "Şehit yakınına küfreden, kendisini eleştiren vatandaşlara hakaretler eden, sadece görevini yapmakta olan gazeteciyi adamlarına dövdürten, terör örgütüne açık açık arka çıkan bu şahsın, Gazi Meclis çatısı altında bulunması bile acı vericidir" değerlendirmesinde bulundu.

PARTİDEN İHRAÇ ETMEYECEK MİSİNİZ?


Yavuz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de, "Bir şehit yakınının bacısına küfreden Kocaeli Milletvekiliniz Lütfü Türkkan'a verilecek ceza, sadece grup başkanvekilliği görevinden alınması mıdır? Bu aymazlığın ve kendini bilmezliğin partinizdeki karşılığı bu mudur? Bu eylemi yapan kişiyi partinizden ihraç etmeyecek misiniz?" sorularını yöneltti.