11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” projesi kapsamında Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Tepeköy mahallesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Orman yangını çıkan arazide yapılan etkinliğe Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Macit Ercan, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ile daire müdürleri, muhtarlar, kurum personelleri ve vatandaşlar katıldı.

YANAN ALANLAR AĞAÇLANDIRILIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Tarım ve Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öner, “84 milyon için 3’er fidan” sloganıyla ülke genelinde 252 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyledi. Aydın’da 90 dönümlük alanda 13 bin 500 fidan dikildiğini dile getiren Ören, “Dünyada meydana gelen iklim değişikliği sebebiyle 2021 yılında ülkemizin içerisinde bulunduğu Akdeniz kuşağı ve ilimizin bulunduğu bölgede olumsuz bir yangın sezonunu geride bıraktık. Yanan sahalardaki yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl eylül ayında yanan Söke’deki ormanlık alanı fidan dikimine nasıl hazır hale getirdiysek bu yıl da yanan alanları da dikim için hazır hale getiriyoruz” dedi.

GELECEK KUŞAKLARA YEŞİL BİR AYDIN BIRAKACAĞIZ

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ülke genelinde belirlenen 252 milyon fidan hedefine Aydın olarak 8 milyon 520 bin fidanla destek olacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Ormanlar dünyanın akciğeri. Bunları korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın ilinde de orman yangınlarıyla karşı karşıya kaldık. Karacasu, Bozdoğan ve Çine ilçelerinde çıkan yangınlarda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde yerleşim yerlerine ulaşmadan yangınları kontrol altına aldık. Yanan yerler başta olmak üzere tüm alanlarımızı ağaçlandırmaya yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Burada fidanları toprakla buluşturuyoruz. Geleceğimize emanet edeceğimiz çocuklar burada. Onların da bu etkinlikte yer alması önemli. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizden sonraki kuşaklara yeşil bir Aydın bırakmayı düşünüyoruz.”

7’DEN 70’E FİDAN DİKİLDİ

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçilirken Vali Hüseyin Aksoy, minik bir öğrenciyle bir fidanı toprakla buluşturup can suyu verdi. Vali Aksoy, etkinlikte yer alan kurumların personelleriyle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AFAD ve Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri fidan dikim etkinliğinde yer aldı.