İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında bugün toplanan Genel İdare Kurulu’nda (GİK) tartışmaya açılan konular arasında Aydın’da yer aldığı öğrenildi. Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan’ın disipline sevk sürecinin konuşulduğu GİK toplantısında İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci hakkında hazırlanan şikayet dilekçeleri ve dosyaların sunulduğu parti içi kulislere yansıdı.

MİLLET İTTİFAKINA ZARAR VERİYOR GÖRÜŞÜ


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan hakkındaki söylemleri ve geçtiğimiz Temmuz ayında istifa eden Karacasu Belediye eski Başkanı Zeki İnal’ın yerine meclis üyesi belirlenmesi sırasında yaşanan Millet İttifakı görüşmelerinin kamuoyuna sızdırılmasına ilişkin dilekçeler ile CHP ve İYİ Partili Belediye Başkanları ile ittifakı sıkıntıya sokan demeçleri, davranışları ve parti içi kulis çalışmalarından dolayı Disipline sevk edilmesi talep edildi. Aydın’da görev yapan ilçe başkanlarıyla da uyumsuz olduğu vurgulanan toplantıda GİK üyeleri tarafından Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ve İYİ Parti Aydın İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Nevzat Yaşar'ın disiplin soruşturması başlatılmasına ilişkin oylama yapıldığı ve uygun görüldüğü öğrenildi.
Disiplin sevkiyle ilgili işlemlerinin başladığı kaydedilen İl Başkanı Süleyman Demirci’nin istifasının da talep edileceği iddia edildi.