10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 83. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj paylaşan Savaş, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıl dönümünde, minnetle, rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Liderliğiyle, mücadelesiyle, ferasetiyle, ülkemize kazandırdıklarıyla aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalı, gelecek nesillerimize anlatmalı; yaşanan tüm zorluklara karşı verilen destansı mücadelenin izinde geleceğimizi aydınlatmalıyız” dedi.

ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİ İLELEBET MUHAFAZA EDECEĞİZ


Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin vatan topraklarına sahip çıktığını dile getiren Savaş, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, aziz milletimiz, azim ve kararlılıkla, 1919 yılında milli mücadelemizin meşalesini yakmış, büyük fedakârlıklarla, cansiperane bir şekilde vatan topraklarımıza sahip çıkmış; bu büyük zaferimizi 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.”

MİNNETLE ANIYORUM


Savaş, “Bu duygu ve düşüncelerimle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile istiklal ve istikbalimiz uğruna mücadele eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.