Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz, Kuşadası Askerlik Şube Başkan Vekili Jandarma Asteğmen Ömer Çağdaş, Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, İlçe Sağlık Müdürü Sedat Ekiz, belediye başkan yardımcıları, daire amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAYGI DURUŞU ERKEN BAŞLADI

Anıta çelenk sunumuyla başlayan törende 2 buçuk dakika erken başlayan, saati de ses düzeninden duyulan siren sesi ile saygı duruşu devam ederken okunan İstiklal Marşı'nda yayılan siren sesleri törene damga vurdu. Burada düzenlenen etkinlik sonrasında 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Atatürk’ü anma etkinlikleri Bahçeşehir Koleji’nde devam etti. Kolejin kongre salonunda gerçekleşen anma etkinliğine protokolün yanı sıra öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Anma programında önce Atatürk’ü Anlama ve Anlatma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz tarafından ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırladığı ve Gazi Mustafa Kemal’in hayatının anlatıldığı ‘Atatürk Hiç Ölmez ki’ isimli oratoryo izleyenlere duygu dolu ve özlem dolu anlar yaşattı.

ONUN ESERLERİNİ, MÜCADELESİNİ UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Kuşadası Bahçeşehir Koleji Müdürü Olcay Özbey, açılış konuşmasında, 83. ölüm yıl dönümünde anılan Atatürk'ün taşıdığı vasıflar nedeniyle dünyanın en önemli liderlerinden biri olduğunu vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşlardaki başarısıyla büyük bir asker, görüşleri ile büyük bir lider, yönetimi ile büyük bir devlet adamı olmanın özelliklerinin yanı sıra barış ve insan sevgisi ile evrensel bir kişi olduğunu söyledi. Hayat boyunca sürdürdüğü kararlı mücadelesinin tüm gücünü Türk ulusuna olan inancından ve güveninden aldığını belirtti. Özbey, "Bizler de bugün Atatürk ilke ve inkılaplarının yolunda kararlılıkla yürümek için var olan gücümüzle çalışıyoruz. Tarihin her evresinde bölünmeye, yıkılmaya karşı birlik olmaya çalışıyoruz. Eğitimciler olarak uygar, medeni, Atatürk yolunda yürüyen genç nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz, Atatürk'e çok şey borçlu olduğumuzu biliyoruz. Onun eserlerini, bıraktıklarını, mücadelesini unutmadık unutturmayacağız" diyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna can veren tüm şehitleri minnetle andı.

GELECEK NESİLLERİ ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ YOL VE HEDEFLER IŞIĞINDA YETİŞTİRİYORUZ

Kuşadası Kaymakamı Saddettin Yücel, Bahçeşehir Koleji’ndeki anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Ölümsüzlüğünün 83. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Atatürk’ü hala benliğimizde yaşıyor ve yaşatıyoruz. Gelecek nesillerimizi Atatürk’ün bize gösterdiği yol ve hedefler doğrultusunda yetiştiriyoruz. Kendisini bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. İlelebet izindeyiz” diye konuştu.