Saat 08.50’de Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Söke Belediyesi ve siyasi partilerin çelenkleri koyuldu. 09.05’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için siren sesleri ile birlikte bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Söke Şehit Faruk Demir Anadolu İmam Lisesi’nde törenlerin ikinci bölümüne devam edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Atatürk’ü anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Alev Yeşil Tarım Koyun yaptı. Koyun, “Bizlere bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Bugün, Büyük Önder Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk’e saygının ve sevginin gereği budur” ifadelerini kullandı.

RESİM SERGİSİ


Söke Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sundukları Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı konulu, ‘Kartal Bakışlı Deha’ adlı oratoryo ayakta alkışlandı.
Öte yandan 11-12 Kasım tarihlerinde Söke Sınav Koleji tarafından Söke Tren Garı’nda “Atatürk’ün izinde, Sanata Yolculuk” resim sergisi düzenleneceği bildirildi.