Çine Galericiler Sitesi’nin açılış törenine AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, galericiler ve vatandaşlar katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan
Çine Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocabıyık, Çineli galericileri bir çatı altında buluşmalarını sağlayan herkese teşekkür etti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise 3 yıl önce alınan kararla birlikte imar değişikliğiyle ilçeye önemli bir yatırım kazandırıldığını belirterek sitenin ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

ÇİNE’YE YATIRIM YAĞIYOR

Milletvekili Mustafa Savaş, ilçedeki galericilerin bir araya gelerek ortaya güzel bir eser çıkardığını söyledi. Çine’nin son yıllarda gelişim gösteren bir ilçe olduğunun altını çizen Savaş, “Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde mevcutta 35 firma faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki dönemde 25 firma daha üretime geçecek. Bununla birlikte OSB’miz yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlayacak. OSB’de kurulan Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası 18 ay sonra tamamlandığında ise 4 bin kişi burada çalışacak. OSB’nin diğer yatırımcıları yer tahsisi için bin 600 dönüm genişlemesi için çalışmalar yürütülüyor. Çine’ye iktidarın eli de değdi. Hükümet Konağı açıldı, 75 yataklı hastanenin ihalesi yapılıyor. TOKİ’de ilk etap tamamlanma aşamasında, 250 dairelik yeni etabın ihalesine çıkılacak. Bu yörenin bir evladı olarak buraya yatırımların gelmesi için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Yatırımların Çine’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Törende konuşmaların ardından dua edilip açılış kurdelesi ve kurban kesildi. Açılışı yapılan sitedeki esnafı ziyaret eden milletvekilleri, sitede yer alan eski model traktör ve 1924 model otomobile binerek objektiflere poz verdi.