Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri ve Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklar Didim’de gönüllerince bir gün geçirdi. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen moral ve motivasyon etkinliğinde Didim’e gelen çocuklar ilk olarak Didim At Safari Kulübünde vakit geçirdi. Yüzleri boyanan çocuklar ata bindi; ardından safari motoruyla tur atarak neşeli anlar yaşadı. Daha sonra cip safari ile Didim’de şehir turu atan çocuklar son olarak binlerce yıllık Apollon Tapınağı’nı gezdi. Tapınak gezisi öncesinde Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer, düzenlenen geziye katkı sunan kuruluşlar ile işletme sahiplerine teşekkür plaketi verdi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Tuncer’in ardından Didim Milet Müze Müdürü Baran Aydın ve müdürlük personelince çocuklara tapınak hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu ve gezi yapıldı.
Etkinliğin sonunda Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer ve müdürlük personeli ile çocuklar Akbük’teki Maxria Otel’de yemekte ağırlandı. Çocuklar ayrıca otelin su parkında hoş dakikalar yaşadı.

“ÇOCUKLARIMIZ KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAK”

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer, “Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evleri ve Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklarımızla, evlatlarımızla zaman zaman sosyal projelerin içinde yer aldık yaz boyunca. Onları otellerimizde, su parklarımızda ağırladık. Onların moral ve motivasyonları ve açıkçası eğitim performanslarını çok önemsiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Fırsat oldukça bu tip aksiyonlarla zinde tutmaya çalışıyoruz. Didim’de turizm sezonunu tamamladık. İyi de bir sezon geçirdik. Boşalan tesislerde bu tür fırsat yaratma imkanı bulduk. Çocuklarımızı hem otelde ağırladık hem de çeşitli turlar ve kültür turuna çıkaracağız. Çocuklarımız Aydın için bir kültür elçisi olacak. Didim’e ait kültür değerlerinin tanıtımı için farkındalık yaratacaktır. 40 çocuğumuz burada ve sene boyunca 200’e yakın çocukları ağırladık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.