Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı meclis üyeleri meclis toplantısı öncesi kritik konular sebebiyle belediye başkanı Mehmet Erikmen’in odasında toplantı yaparken meclis toplantısının ardından da ittifak mensupları Başkan Erikmen’in odasında sohbet edip değerlendirmelerde bulundu. Zeki İnal zamanında da pek çok karar oy birliği alınsa da bazı kritik konularda meclis toplantılarında istenmeyen ve ilçeye yakışmayan görüntüler yaşanıyor, bu tartışmalar oy birliği ile alınan kararları gölgeliyordu. Pek çok toplantıda bağırış, çağırışa sahne olurken toplantıyı terk etme, masalara vurma gibi istenmeyen görüntüler yaşanıyordu. Mehmet Erikmen göreve gelmesinin ardından meclis toplantıları öncesi Millet İttifakı üyeleriyle de bir araya gelip gündemi değerlendireceklerini ve ayrım yapmadan istişare ile hareket edeceklerini dile getirmişti. Bu konudaki tavrını meclis oturumları yönetirken de gösteren Erikmen, Kasım ayı oturumu öncesi tüm meclis üyelerinin makam odasında ağırladı. Ardından meclis toplantısına geçildi.

ŞİRKET MÜDÜRÜ ERİKMEN, TASFİYE MEMURU OLDU

Toplantı salonundaki meclis oturumu bir önceki açılış, yoklama ve meclis zaptının oylanması ile başladı. Ardından norm kadroda yapılacak değişiklik oy birliği ile kabul edildi. Yeniköy ve Dikmen’de mahalle sınırlarının değiştirilmesi ile ilgili olarak Erikmen, “Yeniköy’de toprak kaymalarından dolayı AFAD, Kaymakamlık ve bizim kontrolümüzde taşınmalar olacak. Bu taşınan yerlerde bazı noktalar Dikmen sınırına giriyor. Bununla ilgili düzeltme yapacağız. İmar komisyonuna sevk edeceğiz” şeklinde bilgi verdi. Konu oy birliği ile komisyona sevk edildi. KARBEL Gıda, Tarım, Hayvancılık, Turizm, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin tasfiye haline girmesi ve tasfiye memuru atanması hususu görüşülürken belediye yönetimi bu göreve Şirket Müdürü olan Mehmet Erikmen’in getirilmesini önerdi. Muhalefet bu konuda zıt görüş ifade etse de işleyişin hızlı olması ve belediyeden ekstra ücret çıkmaması için Mehmet Erikmen’in tasfiye memuru olarak görevlendirilmesi muhalefetin de oyuyla kabul edildi. CHP'li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Gereken yapılsın, belediyemiz bu konuda daha fazla zan altında kalmasın” ifadelerini kullanırken Mehmet Erikmen, tasfiye memuru atandıktan sonra şirketin tüm faaliyetlerinin duracağını söyledi.

HALKIN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Gündem kapandıktan sonra CHP’li Meclis Üyesi Muammer Yıldız, bazı mahallelerden kendisine iletilen yollarla ilgili şikayetleri paylaştı. Erikmen, ekskavatörün tek olması sebebiyle aksamalar olduğunu gerekeni yapacaklarını söyledi. Ardından İYİ Partili Nail Kurt, otopark olarak kullanılan yıkılan okul binası arazisinde yağışlar sebebiyle çamur oluştuğunu bunun giderilmesini istedi. Kurt ayrıca, belediye işçilerinden kendisine gelen talebi anlatırken, “Hafta sonu ve bayramlarda çalıştıkları için mahsup izinleri varmış. Yıl sonu geçtikten sonra bu izinler ölüyormuş. Bu konuda hassas davranılmasını istediler. Bana bunun gibi bir sürü şey geliyor her şeyi gündeme getirmiyoruz” ifadelerini kullandı. Erikmen, “Bu mahsup izinleri olan kişiler size gelen kadar bize gelemiyorlar mı hocam” diye sorarken, “Benim her platformda söylediğim şu fitne doğuracak söylemler, ikilemler, hareketler ben Karacasu Belediye Başkanı olarak ilçemde istemiyorum. Varsa problemi olan bize gelsin biz gerekeni yaparız. Biz hiçbir işçimize sen mahsup istedin diye kovduğumuz yok, dövdüğümüz yok” şeklinde konuştu.

OSAN’IN KAMERA RAHATSIZLIĞI

MHP’li Meclis üyesi Mehmet Osan, “Bu kadar şeyleri meclise getirmesek. Meclis bitti ama kamera bitmedi daha. Bunu içeride konuşanız olmaz mı? Gazeteci çekiyor. Halkın önünde böyle şeyler” dedi. Nail Kurt, başkana hitap ettiğini söylerken Muammer Yıldız, “Gazeteci çekse ne olacak. Halk öğrense ne olacak. Gizli saklı bir şeyimiz mi var” dedi. Erdinç Gümüş de, “Halk daha takdir eder” diyerek Osan’a cevap verdi. Meclis bu şekilde sonlanırken meclis öncesi olduğu gibi sonrasında da Cumhur ve Millet İttifakı üyeleri Mehmet Erikmen’in odasına geçip sohbet etti.