Önümüzdeki yıl seçime gitmeye hazırlanan Aydın Marangozlar Odası’nda kılıçlar çekildi. Başkan adaylığını açıklayan esnaf Ertan Kaya, mevcut Başkan Süleyman Algün’ü hedef aldı. Başkanlık görevini 22 yıldır Algün’ün yaptığına işaret eden Kaya, Algün’ün görev süresi boyunca üyeler için hiçbir faydalı proje üretmediğini, etkinlik ve olanak sağlamadığını iddia etti. Kaya, üyelere, kendilerini ziyaret edecek olan Algün’e “22 yıl boyunca aidat toplamak ve başkanlık maaşını eksiksiz olarak almak dışında ne yaptın? Siyasilerle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, devlet erkanıyla devamlı resim çektirip, sosyal medyada paylaşarak, bize hangi olanak ve imkanları sağladın? Hangi projelere imza attın? Bize sosyal yardım olanakları sağlandın mı?” diye sormaları için çağrıda bulundu. Alacakları cevaplar karşısında tatmin olacak üyelerin, Algün’e oy vermeye devam etmelerini isteyen Kaya, “Eğer sizi senede bir defa ziyaret edip, hal hatırınızı sorduğu için oylarınızı veriyorsanız, lütfen oylarınızı heba etmeyin. Emin olun kim gelirse gelsin bundan daha iyi yönetecektir” ifadelerini kullandı.

SİYASET YAPMAKLA SUÇLADI

Aydın Marangozlar Odası Başkanlığı’nın ağlama, mazeret üretme, evzinme, siyaset yapma ve makam-mevki edinme yeri olmadığının altını çizen Kaya, odanın tüm kurum ve kuruluşlarla kavgalı hale geldiğini savundu. Algün’ü siyaset yapmakla suçlayan Kaya, “Sadece zamları, siyasileri, kurumları ve başkanları eleştirerek, kısacası siyaset yaparak oda başkanlığı yapılamaz. O koltuk siyaset koltuğu değildir” dedi. Kaya, Aydın Marangozlar Odası’nın Aydın odaları içinde en kötü yönetilen oda olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti: "Neredeyse çalışanın maaşını zor aldığı, emekli olduğu tazminatı dahi ödeyemediği bir oda haline gelmiş durumdayız. Bu durum, üyelerimiz için bir utançtır sayın başkan. Maaşından ayda 300 lira gibi bir rakamı bağışlasa ya da feragat etseydi sayın başkan, 22 yılda genel sekreterimizin hiçbir alacağı kalmazdı. Çok değerli üyelerimize sesleniyorum; artık bu düzene ‘dur’ deme vakti gelmiştir. Odamızı hiç kimse bu kadar kötü yönetemezdi, eminim bizler bu kadar kötü yönetilmeyi kesinlikle hak etmiyoruz. Kasasında parası olmayan, çalışanın tazminatını ödeyemeyen, hiçbir proje ve etkinlik yapmayan, salgın döneminde 1 maske dahi dağıtmayan ve kaçak çalışanlarla alakalı hiçbir önlem almayan, bu konuyla ilgili hiçbir çalışma yapmayan bir oda olamaz, olmamalı.”

LİSTE KRİZİ

Algün’ün ekibi tarafından, oda üye listesinin kendilerine verilmediğini iddia eden Kaya, listeyi alamadıkları için oda üyelerine ulaşmakta zorlandıklarını dile getirdi. Üyelerine seslenen Kaya son olarak şunları söyledi: “Çok değerli üyelerimiz sakın başkan adayı bizlere ziyarete gelmedi diye tepkili olmayın. Nedeni şu anda oda üye listesini bize vermiyorlar. Kimler bize kayıtlı, kimler değil bilmiyoruz. Ben ve ekibim elimizden geldiğince sizlere ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah sizler, size yakışır sizi en iyi şekilde temsil edecek başkan ve yönetimi seçeceksiniz. Sizler en iyisini hak ediyorsunuz.”