Söke ilçesine bağlı Bağarası Mahallesinde yapımına devam edilen Sarıçay Barajı’nda incelemelerde bulunan Aydın Valisi Aksoy, incelemelerinin ardından barajda çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi. Ardından Söke ilçesine dönüş yapan Aksoy, yeni atanan İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i makamında ziyaret etti.
Yenikent Mahallesinde, Öğretmen Nebahat Alpan İlköğretim Okulu’na gelerek okul binasında incelemelerde bulunan Vali Aksoy, Söke ziyareti ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu. Aksoy, “Bu okulumuzda bir güçlendirme ve onarım işleri yapılmıştı, bazı eksiklikleri olduğu konusunda bana bilgi ulaşmıştı. Teknik heyetle incelemeler yaptırdık ve bugün de ben bizzat konuyu yerinde görmek istedim. Okulumuzun mevcut durumuna bakacağız, eksik kalan yerler varsa tamamlanması konusunda yeni çalışmalar ortaya konacak. Bölge, biraz yoğunlaşan ve öğrenci kotası artan bir bölge. Burada yeni okul yapılması hususu da önümüzdeki yıllarda gündemimizde olması gerektiği konusunda bir ön değerlendirme yaptık” ifadelerini kullandı.

“SARIÇAY BARAJI BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM”

Aksoy, şunları kaydetti: “Bugün için Söke ilçemize yapmış olduğumuz ziyaretimiz, bildiğiniz gibi Kuşadası ve Söke ilçelerimizin içme suyu konusunda ciddi bir yatırım olan Sarıçay Barajı’nda incelemelerde bulundum, oldukça önemli yatırım. Şu anda yüzde 10 seviyesinde kazı işlemleri devam ediyor, şu an itibari ile zor kısımları tamamlandı. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde çalışmalar devam edecek. Bu bölgemizin önümüzdeki süreçte artan nüfusu da göz önüne alınarak içme suyu ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak önemli bir proje. Bölgemiz için önemli bir yatırım ve hayırlısı olmasını diliyorum. Biz de bugün Sarıçay Barajı’nı yerinde inceledik çok güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor.” Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Söke Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Aziz Çiçek ile Söke Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aktaş’ı makamlarında, emekli Vali Ahmet Çınar’ı da kağıt fabrikasında ziyaret etti.