Kuşadası’nda, Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasında yaşanan uyum ve iş birliği kente her alanda hizmet olarak geri dönüyor. İki belediyenin omuz omuza çalışmasıyla farklı noktalarda gerçekleştirilen alt yapı ve üst yapı yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ASKİ ekipleri özellikle turizm sezonunda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelenlerle nüfusu artan Davutlar Mahallesi’nin içme suyu standartlarını yükseltmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

DAVUTLAR’IN İÇME SUYU STANDARTLARI YÜKSELTİLİYOR

Davutlar Mahallesi’nde jeofizik çalışması yürüten ASKİ ekipleri tarafından son olarak içme suyu kalitesi yüksek olan yerlerde derinlikleri yaklaşık 150 metre olan 3 yeni sondaj kuyusu daha açıldı. İki tane de doğal su kaynağına sahip olan bölgedeki içme suyu sondaj kuyusu sayısı böylece 15’e yükseldi. ASKİ’nin yeni kuyular açmak için belirlenen program dahilinde çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

“SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK”

Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinin koordinasyonundan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, “Hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Yaz döneminde artan nüfusa bağlı olarak nadiren de olsa bölgemizde su sıkıntısı yaşanıyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla Davutlar Mahallesi’nde bu sorun ortadan kalkacak” diye konuştu.