Aydın Ticaret Odası tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle başlatılan “Aydın Çıldır Havaalanının yolcu trafiğine açılması fizibilite projesi”nin çalışmaları devam ediyor. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Çıldır Havaalanı Projesi ile ilgili Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’ u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Hüseyin Aksoy, Aydın Ticaret Odası tarafından yürütülen, Aydın Çıldır Havaalanının Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesi hakkında bilgi aldı. Ziyarette projede hazırlanan fizibilite hakkında söz konusu havaalanı yatırımının ayrıntılarını içeren sunum gerçekleştirildi.

YOLCU KAPASİTESİNDE İLK 15 İL ARASINA GİRECEK

Aydınlıların 60 yılı aşkın özlemi olan Çıldır Havaalanı’nın yolcu trafiğine açılması için yoğun çaba harcadıklarını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “2016 ve 2018 yıllarında da Çıldır Havaalanının yolcu trafiğine açılması için fizibilite ve araştırma çalışmalarını gerçekleştirdik. O çalışmalarda açıldığı takdirde Çıldır Havaalanı’nın ülkedeki havaalanları arasında ilk 15 arasında yer alacağını vurguladık” dedi.

AYDIN’A VE BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK

Proje kapsamında gerçekleştirilen fizibilite çalışmasının nihai halini ve değerlendirmeleri Vali Hüseyin Aksoy’a sunacaklarına belirten Ülken, “Rapordaki somut ve gerçekçi verilerle söz konusu yatırımın Aydın ve bölgeye katkısını gerekçelerle ortaya koyacağız. Çıldır Havaalanı yolcu taşımacılığına açıldığı takdirde Aydın’ı ticaret ve turizm merkezi haline getirecek” diye konuştu.