Olay, geçtiğimiz hafta Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanda meydana geldi. Sabah saatlerinde zeytinlik alanda bir erkeğin ağaca asılı olduğunu gören çevredeki vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, ağaca asılı haldeki gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan araştırmada cesedin Erkan Koldaş'a ait olduğu belirlendi.

İNTİHAR NOTU ÇIKTI

Koldaş’ın cebinde intihar notu bulundu. Koldaş’ın el yazısıyla yazıp bıraktığı notta, “Her şey bitti, herkes rahatına baksın” yazdığı görüldü. Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları incelemede Koldaş'ın vücudunda ve kafasında darbeye bağlı kan izleri tespit etti. Kıyafetinde bulunan yırtık ve çamur nedeniyle, olay yerinde boğuşma yaşanmış olabileceğini değerlendiren polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde soruşturmayı genişletti. Yapılan geniş çaplı çalışmanın ardından bir kişi olayla ilgili gözaltına alındı.

HARAÇ İDDİASI

İsmi sır gibi saklanan cinayet şüphelisinin, Koldaş’ı boğarak öldürdüğünü ve sonra da ağaca astığını itiraf ettiği öğrenildi. Koldaş’ın kendisinden 50 bin lira haraç istediğini ve kendisini tehdit ettiğini iddia eden cinayet şüphelisinin, metruk binada yaşadıkları boğuşmanın ardından Koldaş’ı boğazını sıkarak öldüğünü ve zeytinlikte ağaca astığını söylediği belirtildi.