Söke’nin deniz manzarası olan nadir köylerinden ve Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde yer alan Doğanbey Köyü, tarihi evleri ve eşiz güzelliğiyle büyülüyor. 1850 yılında kurulan Doğanbey'de, 1924 yılındaki mübadele ile Rum’ların köyü terk etmesinden sonra, Selanik göçmenleri yaşamını sürdürüyor. Eski ve Yeni Doğanbey olarak da köy ikiye ayrılırken ilk yerleşim yeri olan bölgenin Ege Denizi manzarası, taş evleri ve taş sokakları ile cazibesi arttı.

AYRI BİR GÜZELLİĞE BÜRÜNDÜ


Dağın yamacında yer alan köy yemyeşil bir doğanın kucağında misafirlerini ağırlarken sonbahar mevsimi ile ayrı bir güzelliğe büründü.
Yeşil ve sarının tonlarının sonbahar mevsimi ile hakim olduğu tarihi Rum köyünde misafirler taş binalar arasında gezerek, çektikleri fotoğraflar ile anı ölümsüzleştiriyor. Aslına uygun restore edilmiş tarihi taş evler ile doğaya yenik düşmüş eski evler bir arada yer alıyor. Fotoğraf sevenler ve fotoğraf sanatçıları için güzel manzaralar sunan bu şirin köy, sonbahar mevsiminde ayrı güzellikler sunmaya devam ediyor.